Több figyelmeztetést is kiadtak: ónos eső, viharos szél és havazás jön

2019.01.25. 09:14

Borús napok következnek, többfelé várható havazás a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig több megyére is figyelmeztetést adott ki ónos eső és viharos szél miatt.

Péntek: Erősen felhős vagy borult marad az ég. A nap első felében több helyen, majd elszórtan alakul ki havazás, hószállingózás. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen fokozódik viharossá, mely hófúvásokat okoz. Délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

A viharos szél miatt pénteken Veszprém és Baranya megyére másodfokú figyelmeztetést adtak kiForrás: MTI/Komka Péter

Szombat: A viharos légmozgás hatására csökken a felhőzet, kisüthet a nap. Hózápor, havas eső főleg estétől lehet. Hófúvás továbbra is nehezítheti a közlekedést. -2 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap: Változóan felhős időre van kilátás, délután gyakoribb felhősödéssel. Délutántól néhol szállingózhat a hó. Marad a fagypont körüli maximum.

Hétfő, kedd: Borús idő valószínű többszöri havazással, havas esővel esővel. +1, +4 fok köré enyhülhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt írja, Baranya és Veszprém megyére pénteken hófúvás miatt narancssárga; Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére pedig citromsárga figyelmeztetést adtak ki. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK