Sneider Tamást büszkeséggel tölti el a fiatalkori szkinhed interjúja

Sneider Tamás
Vágólapra másolva!
Amiben egyébként arról beszélt, bizonyos tekintetben meg tudja érteni a romákat verő fiatalokat, és örökké hordani fogja a bomberdzsekit. A Jobbik elnökét szemmel láthatóan nem érdekli a körülötte kirobbant náci botránysorozat, és egy olyan interjúval henceg, amivel normális helyzetben nem igazán lehetne.
Vágólapra másolva!

Korábban beszámoltunk róla, hogy a náci botrányba keveredett Sneider Tamás 1992-es interjút adott a Magyar Narancsnak, amelyben 21 éves fejjel mesélt szkinhed élményeiről. A beszélgetés során hangot adott annak, hogy bizonyos mértékben meg tudja érteni a romákat és a színes bőrűeket bántalmazó szkinhedeket. „Szétfeszíti őket a munkanélküliség, és a szociális gondok miatt bennük felhalmozódott tehetetlen düh, másrészt az ide bejövő külföldiek és cigányok között valóban sok a bűnöző, a személyek egybemosódnak" – ezzel indokolta meg a Jobbik jelenlegi elnöke, miért lehet helyes valakit, vagy valakiket származási alapon megverni. Az interjú egy későbbi pontján pedig megígérte a Magyar Narancs olvasóinak, történjen bármi, sohasem fogja levetni a szkinhedek jellegzetes ruházatát, a bomberdzsekit, mert ez az öltözködési stílus tetszik neki.

Sneider szerint nagyon komoly elképzelései voltak szkinhedként

Cikkünk megjelenését követően - feltehetően arra reagálva - Sneider megosztotta közösségi oldalán a szóban forgó beszélgetést, a következő felütéssel: "Mikor visszatekintek a múltra - harminc év távlatából - szomorúan látom, hogy azok a gondok, amiket már nagyon fiatalon megfogalmaztam, még napjainkban is sújtják a hazánkat" - már az első sorokban megdicsérte váteszi képességeit a Jobbik elnöke, hogy aztán kimondja, már 21 éves korában nagyon komoly elképzelései voltak a világról

Jó érzés egy huszonegy éves fiatalember, korához képest nagyon komoly elképzeléseit olvasni

- írta a jobbikos politikus az interjúról, amiben többök között arról számolt be, hogy bizonyos tekintetben meg tudja érteni a romákat verő fiatalokat, és örökké hordani fogja a bomberdzsekit.

Egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy Sneider Tamás lemondana politikai tisztségeiről, vagy bocsánatot kérne a náci botránysorozata miatt. Ez egy vicc!” - ezekkel a szavakkal reagált a Jobbik elnöke az ATV-nek arra a felvetésére, miszerint lemond-e amiatt, hogy a nyakában ülő felesége kétszer is a hitleri karlendítéssel pózolt egy esküvői felvételen. Az esetet azzal igyekezett megmagyarázni, hogy csupán "szórakoztak és poénkodtak" az egybegyűltek, amikor kart lendítettek. A jelenetsor nyilvánosságra kerülését követően kedden késő este újabb anyag látott napvilágot, amelyen a jobbikos pártelnök arról beszélt, még mindig jobb, ha valaki a muszlim vallásra tér át, mint ha a zsidóra. Szerda este pedig a Ripost írta meg, hogy a jobbikos politikus egy szkinhedbanda vezetőjeként bottal verte szét egy mozgássérült férfi arcát. A politikus a botrány kirobbanását követően ugyan közösségi oldalán elismerte, hogy ajakrepedést okozott egy cigány embernek, továbbra sem vállalta felelőséget a történtekért, hanem inkább a pártjával kritikus médiát ostorozta.

A következménynélküliségben fontos szerepet játszhat, hogy a Jobbiknak és balliberális szövetségeseinek az égadta világon semmilyen kifogása nincs a történtek ellen, ahogy az antiszemitizmusra mindig érzékeny balliberális médiának sem.