A balliberális, bevándorláspárti politika elfoglalta az európai intézményeket

2019.01.28. 15:17

Kovács Zoltán kormányszóvivő hétfőn Brüsszelben kijelentette, hogy a magyar kormány nem fog részt venni a szerdai európai parlamenti vitában, ugyanis semmi sem indokolja, hogy újra Magyarország legyen a téma a bevándorláspárti többség akaratának megfelelően. 

Kovács Zoltán kijelentette, hogy a baloldali liberális, bevándorláspárti politika elfoglalta az európai intézményeket, és saját céljaira használja őket, már nemcsak kampányidőszakban, hanem azt megelőzően is.

Azt is elmondta, hogy a magyar kormány semmi jót nem vár a szerdán esedékes Magyarországról szóló európai parlamenti vitától, amelyet egy nyilvánvaló politikai kampánynak tart, egy már megkezdett, Magyarország ellen folyó boszorkányüldözés részének.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárFotó: Koncz Márton

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy semmilyen új szempont, semmilyen új esemény nem indokolja, hogy Magyarországot ismételten napirendre vegye az Európai Parlament. Ennek megfelelően a magyar kormány nem képviselteti magát Brüsszelben. 

Nyilvánvalónak nevezte, hogy az Európai Parlament, más európai intézményekkel együtt, egy olyan politikai kampány részévé vált, amelyben Soros György politikai elképzeléseinek megfelelően megtalálták a fekete bárányokat, közöttük Magyarországot, vagy Lengyelországot.Kovács Zoltán aláhúzta,hogy amióta a magyar kormány a migráció kérdése kapcsán markáns álláspontot képvisel, jogállami és eljárási kérdésekben megpróbálják felelősségre vonni. Feltette a kérdést,  hogyan lehetséges, hogy az európai intézmények, különösen az Európai Bizottság úgy alakítja a szabályokat, hogy az politikai szerepüknek és céljaiknak megfeleljen?Kijelentette, hogy Magyarországnak alapvető problémái vannak az ilyen hozzáállással, különösen Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökének politikai felfogásával és szerepvállalásával, amely - véleménye szerint - nem csak az európai parlamenti választási kampányban, hanem a bizottságon belül is problematikus. Ez azt jelenti, hogy Timmermans úgy az új bizottsági elnökjelölt a baloldalon, hogy közben Magyarország ellen az egyik leghangosabb szószólója azoknak az eljárásoknak, amelyek teljesen nyilvánvalóan politikai okokból történnek, amelynek tartalmi, megalapozott része rendkívül gyenge. Ahogy fogalmazott, Magyarország szóvá teszi ezt, mert úgy gondolja, nem szabad hagyni, hogy a baloldal és a Soros György-féle szervezetek elfoglalják a politikai intézményeket az Európai Unióban. Valamint az, hogy a legkevésbé politikai intézményt, az Európai Bizottságot is politikai intézményként használják. 

Nemzetközi újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kijelentette, Soros György, akit soha senki sem választott meg, sosem kapott demokratikus mandátumot senkitől, önmagát tette aktív politikai szereplővé, ő volt az, aki megháromszorozta a civil szervezeteknek szánt támogatásait. Azokét a civil szervezetekét, amelyek jelentősen támogatják a baloldali politikai erők terveit, egyre nagyobb befolyást szervezve a politikai életben, és abban, ami Európában történik.

A kormányszóvívő hozzátette, hogy Magyarország nem tartja szerencsésnek, hogy az európai intézmények a politikai kampány színterévé váltak, és abban bízik, hogy a májusban esedékes európai parlamenti választások alkalmával sikerül megváltoztatni azt is, hogy politikai intézmény maradjon az Európai Bizottság.