Hetente mindössze egy éjszakát töltött a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai épületében a 47 éves családapa, az egyik budapesti egyetemen írta a doktoriját. A végzetes napon ő volt az egyetlen, aki nem tudott kimenekülni a lángoló épületből.

Imádta a néptáncot és a népzenét, szerette a természetet, és rajongott a családjáért – így emlékezett vissza a tragikus körülmények között meghalt családapára egyik jó barátja a Parókia.hu portálon – vette észre a Blikk.

Nagyon szerette az életet, a családját, feleségét, gyermekeit. Gondoskodó, figyelmes, gyöngéd férjként ismertem meg, akinek mindig van egy-egy jó szava, kedves mozdulata. Nemcsak részt vett a négygyermekes család mindennapjaiban, hanem rajongott a feleségéért és a lányaiért. Amolyan mesélős édesapa volt, aki nemcsak tanulta a népi mesemondást, hanem élte a gyermekeivel” – írták a férfiról.

A IX. kerületi kollégium szerda este gyulladt kiForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 47 éves férfinak hobbija volt a néptánc, a közösségben elnöki feladatokat is elvállalt. Rengeteget túrázott, főleg a Bakonyban. Életigenlő felfogása pedig jó hatással volt mindenkire, aki ismerte – emlékezett rá vissza egy másik közeli barátja is.

A családapa az egyetlen áldozata a január 23-án leégett Ráday utcai kollégiumnak. A tűzoltók a harmadik emeleti lépcsőfordulóban találták meg a holttestét.