A családok megőrzése és megerősítése mellett állnak magyarok, lengyelek

2019.01.28. 16:25

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóközleménye szerint Kásler Miklós hétfőn hivatalában fogadta Elżbieta Rafalska lengyel család-, munkaügyi és társadalompolitikai minisztert. A találkozón részt vett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is. A megbeszélés középpontjában a család- és népesedéspolitikai állt, ugyanis a magyar kormányhoz és emberekhez hasonlóan a lengyelek is úgy gondolják, hogy a családok megőrzése és megerősítése kiemelt fontosságú szerepet játszik egy nemzet életében.

A két miniszter megbeszélésének középpontjában a magyar és a lengyel kormány családpolitikája állt, amelyek kölcsönösen segítik és erősítik egymást. Ahogyan a magyar kormánynak is kiemelt feladata a családok védelme, úgy a lengyel kormánynak is legfőbb célja a népességcsökkenés megállítása és a család szerepének, a társadalmon belüli pozíciójának erősítése.

Kásler Miklós miniszter a tárgyaláson kiemelte, hogy a nemzet alapja a család, éppen ezért kiemelten fontos a családok megőrzése és erősítése.

Kásler Miklós miniszter szerint is a nemzet alapja a család.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Rafalska miniszter asszony a találkozó során elmondta, hogy a lengyelek szívesen merítenek a magyar tapasztalatokból, példaként említette a magyar családpolitikai intézkedéseket. Fontosnak nevezte továbbá a Visegrádi csoport megerősítését, hogy se a lengyel, se a magyar álláspont ne maradjon egyedül az EU-ban.

Elżbieta Rafalska Novák Katalin államtitkár meghívására érkezett Budapestre. A lengyel miniszter itt tartózkodása alatt meglátogatta az Egyszülős Központot, valamint a Kopp Mária Intézetet, ahol a magyar családpolitika gyakorlatáról tájékoztatták a vendéglátók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK