Gyurcsány és a szocialisták elvették a lehetőséget a magyar vállalkozásoktól

A Fidelitas sajtótájékoztatója
Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
Vágólapra másolva!
Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfőn a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták elvették a lehetőséget a magyar vállalkozásoktól azzal, hogy állandó adóemeléseket hajtottak végre, amellyel a külföldi gazdasági szereplőket hozták előnybe. 
Vágólapra másolva!

Böröcz László szerint Magyarország jobban teljesít, amióta hátat fordított a baloldal rossz gazdaságpolitikájának. Kifejtette, hogy akkor

sorozatos adóemelésekkel sújtották a cégeket, különösen a magyar agrár- és élelmiszeripari szektort lehetetlenítették el, előnyhöz juttatva a külföldi gazdasági szereplőket.

A balliberálisok kormányzása alatt a töredékére csökkent a magyar élelmiszeripari vállalkozások száma, és teljesen leépült a magyar húsipar, óriási károkat okozva ezzel a magyar gazdaságnak és élelmiszeriparnak, munkahelyek ezreit szüntetve meg.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Forrás: MTI/Marjai János

Böröcz László hangsúlyozta, hogy a Fidesz kormányzása óta Magyarország tartós és stabil gazdasági növekedési pályára állt, a magyar vállalkozások is sorra megvalósíthatják beruházásaikat, amelyeket adócsökkentéssel, gazdaság- és vidékfejlesztési támogatásokkal, valamint államilag támogatott kölcsönökkel segítenek. Mint mondta,

újraindult a magyar élelmiszeripar is, a magyar árut egyre többet vásárolják mind idehaza, mind külföldön.

Kérdésre válaszolva a dolgozóit elbocsátani kényszerülő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-ről közölte: ha a kormány azt ígérte, hogy segít, akkor így is tesz majd, a konkrét intézkedéseket valószínűleg a pénzügyi tárca dolgozza ki.