Hamarosan kinyithatnak egy 50 éve lezárt szegedi időkapszulát

Vágólapra másolva!
Több időkapszulát is elhelyeztek a szegedi általános iskolák alatt 1969. március 21-én. Az öregdiákok nagyon szeretnék, ha az emlékek felszínre kerülnének. Kérdés, hogy az iskolák felnyitják-e az időkapszulákat. 
Vágólapra másolva!

Ötven éve várják a Szeged-Rókusi I-es számú általános iskola és az egykori Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola volt diákjai, hogy

felnyissák azokat az időkapszulákat, amelyeket még kisgyerekként ástak el az udvaron.

A Szegedma.hu arról írt, Sajó Gyula 11 éves volt, amikor letették a volt ságváris időkapszulát. Így emlékszik vissza a történtekre: „Az Árpád téri nagy Ságváriba jártam. Nagy ünnepség volt, a tanácsköztársaság évfordulójára, a korlát mellett álltunk díszőrséget. Az időkapszulában egy levelet helyeztek el, melyet az egyik osztálytársam édesapja, Jankó László bácsi írt.

A Ságvári jogtudósa, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola mostanáig nem tudott róla, hogy időkapszula lenne a falai között, de a hírportálnak azt mondták, ha az öregdiákok kezdeményezik, és megtalálják a kapszulát, szívesen felnyitják.

A Rókusi I-es számú általános iskola volt diákjai is nagyon várják 2019. március 21-ét. Az intézmény a portál megkeresésére azt mondta: az 50. évfordulón biztosan kinyitják az időkapszulát.