Az előválasztás egy roncsderbi

2019.01.28. 20:50

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, a Figyelő főszerkesztője az M1 vendége volt, ahol az ellenzéki előválasztásról beszélt. Lánczi szerint mindent elmond Karácsony Gergelyről és Horváth Csabáról, hogy egy kétmilliós városban együtt sikerült összegyűjteniük nagyjából tízezer szavazatot.

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője, a Figyelő főszerkesztője a köztelevízió műsorában elemezte az ellenzéki előválasztást.

Lánczi azt mondta, hogy az előválasztás egy roncsderbi.

Ez azt jelenti, hogy két alapvetően népszerűtlen politikus, az MSZP-s Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely verseng egymással a főpolgármester-jelöltségért.

Lánczi Tamás azt is mondta, hogy aki mellé Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke odaáll, az már szinte politikai halott.Ez semmiképpen sem jó jel Karácsony Gergelynek.

Lánczi Tamás, az alapítvány vezető elemzőjeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szakértő felvetette, hogy mekkora legitimációt ad a baloldali jelölteknek egy kétmilliós városban, ha ketten együtt gyűjtöttek össze nagyjából tízezer ajánlást. Mondhatja-e majd az előválasztás győztese, hogy mögötte áll a baloldali szavazók jelentős hányada? - tette fel a kérdést Lánczi Tamás.