A Moncsicsinak is volt köze a rendszerváltáshoz- videó

rendszerváltás tárgyak Nemzeti Múzeum
Budapest, 2019. január 28. Tárgyak egy vitrinben a 30 évvel ezelőtti eseményeket ünneplő programsorozatról tartott sajtótájékoztatón a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. január 28-án. A transzparenst 1989. március 15-én a Magyar Televízió székháza előtt tüntető lengyel fiataloktól kapta emlékbe. A rendszerváltáshoz kapcsolódó tárgyak gyűjtésébe kezd a lakosság körében a múzeum, amely Közös időnk - 1989 címmel indította el a 30 évvel ezelőtti eseményeket ünneplő programsorozatát. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Elindította a 30 évvel ezelőtti rendszerváltást ünneplő programsorozatát a Magyar Nemzeti Múzeum. Közös időnk - 1989 címmel indított el egy felhívást: azt kérik, hogy akinek van otthon bármilyen, 1989-es jellegzetes tárgya, vigye be a múzeumba. Az összegyűlt tárgyakból ősszel rendeznek majd kiállítást. 
Vágólapra másolva!

Már eddig is érkeztek be különböző tárgyak: például egy legendás transzparens a március 15-i tüntetésről, egy póló 1989-ből, amikor az amerikai elnök Magyarországra látogatott, de megmutatták az akkori riportermagnót, amely nagyobb volt, mint egy tégla, bevittek már videomagnót, és persze a kor emlékezetes játékbabáját, a Moncsicsit is. Az Origo stábja forgatott a múzeumban - nézze meg az eddig beérkezett tárgyakat.