Itt van Sneider Tamás újabb rasszista botránya

Sneider Tamás osztott
Vágólapra másolva!
Újabb botrányos hangfelvétel került elő Sneider Tamásról. A Jobbik elnöke a karlendítős, náci botrány után most arról beszélt, hogy ő akár a cigányokat is agyonüti – a hangfelvételt a Hír TV közölte.  Sneider Tamás a felvételen arra is utal, hogy 1992-ben szkinhed társaival brutálisan megvert egy mozgássérült cigány férfit, amiért nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélték.
Vágólapra másolva!

„Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök” – jelentette ki Sneider Tamás egy újabb, a Hír Televízió birtokába került hangfelvételen. A Jobbik elnöke arról beszélt társainak a fél évvel ezelőtti elnökké választása után, hogy ő a párt erős embere, aki meg tudja védeni az országot.

„Ugyanis valóban, már az elején elmondtam, én tudok egy kicsit a nép embere lenni, a nép gyermeke, eszünk egy kis bográcsot, bográcsolunk, így, úgy, amúgy, másrészt pedig én tudok lenni az úgynevezett erős ember kategóriája. Aki meg tudja védeni az országot, az embereket, satöbbi. Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök ugye, sorolhatnám...” – fogalmazott.

Mint a felvételen jól hallható, a pártelnök és a hallgatósága is jót nevetett a kijelentésen.

A nyíltan antiszemita Sneider Tamásról újabb botrányos hangfelvétel jelent meg Forrás: MTI - HírTV

Szkinhedvezető volt

„A szkinhedkultúra vagy -szubkultúra a nemzeti radikalizmusnak egy előfutára volt. És ez tény és való” – Ezt még 2014-ben nyilatkozta Sneider a Hír TV-ben. A Jobbik jelenlegi elnöke azt is elismerte, hogy egy komoly vezető volt a szkinhedek között. „Nem tagadom azt, hogy én a fiataloknak egy komoly vezetője vagyok” – fogalmazott.

Ebben az interjúban egyébként Sneider amiatt magyarázkodott, hogy

1991-ben, még szkinhedként megvert egy mozgássérült cigány embert. Sőt, ezzel magyarázta politikai pályájának elindulását is.

„Kérem szépen, pontosan ez az ügy vezetett oda, hogy most éppen önnel beszélgetek, hiszen ez volt az utolsó csepp abban a pohárban, ami azt jelentette, hogy igen is, el kell indulni valamilyen szinten, a változás szintjén, akár politikai szinten is” – tette hozzá.

Nyolc hónapot kapott Sneider

A Ripost a múlt héten közölte azokat a periratokat, amelyek szerint Sneider nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért társaival botokkal és kábeldarabokkal ütött, majd megrugdosott egy védekezésre képtelen embert.

A múlt héten a Hír TV hozta nyilvánosságra azt a videót, amelyen a pártelnök felesége náci karlendítéssel pózol az esküvői fotózásukon.

Sőt, a vigyázó blog még 2015-ben jelentette meg azt a hangfelvételt, amelyen Sneider Tamás beszél egy párttársával. A téma Dér Zsolt hitélete, a dél-szláv háborús veterán, a Betyársereg tagja akkoriban tért át a muzulmán hitre. Sneider erre úgy reagált, hogy ez jobb forgatókönyv, mint ha zsidó lenne.

Sneider Tamás fiai ellen jelenleg is bírósági per zajlik. Közösség elleni erőszak a vád ellenük.