Egymillió forinttal segíti a kollégiumtűz károsult diákjait az Ökumenikus Segélyszervezet

Ráday Kollégium, Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégium, tűz
Budapest, 2019. január 23. Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Újabb 1 millió forintos támogatásról döntött az Ökumenikus Segélyszervezet a Ráday Kollégiumban történt tűzeset kapcsán. Néhány nappal ezelőtt a segélyszervezet egyszer már döntött egy egymillió forintos támogatásról, akkor a tűzeset halálos áldozatának családja javára. Most a diákok részére is felajánlást tettek, hogy a katasztrófában elvesztett ruháikat, tanuláshoz szükséges eszközeiket és személyes tárgyaikat minél hamarabb pótolni tudják. 
Vágólapra másolva!

Az adománnyal a károsult diákok számára kíván segítséget nyújtani a karitatív szervezet, hogy

a katasztrófában elvesztett ruháikat, tanuláshoz szükséges eszközeiket és személyes tárgyaikat minél hamarabb pótolni tudják.

A Segélyszervezet a támogatást a kollégiumot fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület által megnyitott adománygyűjtő számlaszámra utalja át.

Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mint ismeretes, múlt szerdán a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában tűzvész pusztított, mely a jelentős anyagi károkon túl emberéletet is követelt:

a tragédiában egy 47 éves, négygyermekes férfi vesztette életét.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a tragédiát követően felajánlotta segítségét az érintett egyházkerület püspökének, majd első lépésként a tragédiában elhunyt édesapa családjának ajánlott föl 1 millió forint támogatást.