Egymillió forinttal segíti a kollégiumtűz károsult diákjait az Ökumenikus Segélyszervezet

2019.01.29. 11:29

Újabb 1 millió forintos támogatásról döntött az Ökumenikus Segélyszervezet a Ráday Kollégiumban történt tűzeset kapcsán. Néhány nappal ezelőtt a segélyszervezet egyszer már döntött egy egymillió forintos támogatásról, akkor a tűzeset halálos áldozatának családja javára. Most a diákok részére is felajánlást tettek, hogy a katasztrófában elvesztett ruháikat, tanuláshoz szükséges eszközeiket és személyes tárgyaikat minél hamarabb pótolni tudják. 

Az adománnyal a károsult diákok számára kíván segítséget nyújtani a karitatív szervezet, hogy a katasztrófában elvesztett ruháikat, tanuláshoz szükséges eszközeiket és személyes tárgyaikat minél hamarabb pótolni tudják. A Segélyszervezet a támogatást a kollégiumot fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület által megnyitott adománygyűjtő számlaszámra utalja át.

Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mint ismeretes, múlt szerdán a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában tűzvész pusztított, mely a jelentős anyagi károkon túl emberéletet is követelt: a tragédiában egy 47 éves, négygyermekes férfi vesztette életét. Az Ökumenikus Segélyszervezet a tragédiát követően felajánlotta segítségét az érintett egyházkerület püspökének, majd első lépésként a tragédiában elhunyt édesapa családjának ajánlott föl 1 millió forint támogatást.