Halálos balesetet okozott egy friss jogsis kamasz

halálos baleset, gyorshajtás
Vágólapra másolva!
Öt hónapos jogosítvánnyal, barátja autójával egy kanyar után áttért a szemközti sávba egy 17 éves fiú Békés és Tarhos között. Kisodródott és összeütközött egy neki szemből érkező autóval. A vétlen sofőr nem élte túl a balesetet. A rendőrök befejezték a vizsgálatot. Kiderült, hogy a halálos ütközés előtt pár perccel a telefonját nyomkodta. 
Vágólapra másolva!

2018. augusztus 14-én dél körül történt a tragédia a Békés és Tarhos közötti úton. Az egyik autó, amelyet a 17 éves fiú vezetett,

túl gyorsan ment, ezért nem tudott bevenni egy kanyart, megcsúszott, kisodródott és áttért a szemközti sávba.

A szemből érkező autós, akivel frontálisan összeütköztek, a helyszínen meghalt. A középiskolás viszont túlélte a balesetet.

Ennyi maradt az autóból Forrás: police.hu

A telefonját nyomkodta száguldozás közben

A nyomozás során kiderült, hogy a vétkes sofőr 5 hónappal a baleset előtt szerzett jogosítványt, a ronccsá tört autó pedig nem az övé volt. A barátja adta neki kölcsön azért, hogy amikor a vonata befut Békéscsabára, a fiú érte tudjon menni, és hazavigye őt Vésztőre. A sofőr azért sietett, mert a barátja már az állomáson várt rá.

A telefonjával lefényképezte az autó kilométeróráját, a fotót pedig elküldte a barátjának, hogy lássa, minél hamarabb oda akar érni. Mindezt vezetés közben.

Néhány perccel ezután megtörtént a tragédia.

Szinte nulla tapasztalat

Az igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a megengedett 90 km/h helyett 128-129 km/h sebességgel csapódott a másik autónak.

- olvasható a rendőrség oldalán.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a vésztői fiatalember ellen

közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt indított eljárást,

és az illetékes járási hivatalnál kezdeményezte „a járművezetési jogosultságának szüneteltetését”. A rendőrök lezárták a nyomozást, az ügy iratait tegnap küldték el az illetékes ügyészségre.

A vezetés veszélyes üzem

„A történtek kapcsán a rendőrség ismételten nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem, a járművezetés felelősséggel jár.

A szabálytalanság tragédiához vezethet, emberéleteket követelhet.

Ezért kérik, hogy mindenki vezessen körültekintően, tartsa be a szabályokat és ne veszélyeztesse magát, utasait és közlekedő partnereit, hogy mindenki hazaérjen” - tették hozzá közleményükben.