A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és minősített garázdaság miatt emelt vádat három férfi ellen, akik 2 éve egy majálison rátámadtak ismerősükre. 

Egy 38, 40 és egy 24 éves férfi rokoni-baráti kapcsolatban áll egymással. Ismerősük egy 38 éves férfi, akivel nem volt jó a viszonyuk, ami egy korábbi büntetőügy miatt romlott meg.

2017. május 01-jén kora délután a 38 éves férfi családjával a Városligetben majálisozott. Megjelent három ismerőse és egyszerűen támadt.

Az egyik férfi egy késsel, a másik, a 40 éves egy boxerrel, a legfiatalabb pedig egy viperával.

A boxert és a viperát használó férfiak többször meg is ütötték kiszemelt áldozatukat, miközben a kést használó férfi egyszer hátba szúrta haragosát. A támadók elmenekültek a helyszínről.

A késszúrással a 38 éves férfi életveszélyes sérülést okozott, a sértett életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg"
- olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményében.

A 38 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés, a másik két férfi ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség a Fővárosi Törvényszékre. Ha bűnösnek találják őket, az életveszélyt okozó testi sértés miatt a szurkáló férfi 8 évre, a többiek a minősített garázdaság miatt akár 3 évre is börtönbe kerülhetnek. A vádlottak bűnügyi felügyelet alatt állnak.