Ököllel támadt a tanárára egy agresszív tanuló Hajdúböszörményben

2019.01.29. 09:41

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az egyik hajdúböszörményi bentlakásos iskola 8. osztályos tanulója ellen. Ököllel ütötte és a hajánál fogva a földre rántotta a pedagógust. A gyerekek végignézték.

2018. április 5-én 12 óra 45 perckor egy általános iskolai tanár az osztályába tartozó tanulókat sorakoztatta az épület előterében. Ekkor vette észre, hogy

az egyik gyerek a kisebbek között járkál és rajzszeggel ijesztgeti őket.

A tanár rendreutasította a gyereket, és felszólította, hogy a nála lévő rajzszeget adja át neki.

A 8. osztályos tanuló nem engedelmeskedett. Nagyon dühös lett, tiszteletlenül beszélt a pedagógussal, aztán társai szeme láttára hirtelen ököllel a tanár feje irányába ütött, amit áldozatának a karjával sikerült elhárítania. A gyerek nem hagyta abba. Újra támadt.

Ismét ököllel ütött, de ezúttal el is találta a pedagógust.

Az áldozatot a jobb halántékán érte az ütés. A gyerek ezután megragadta a haját és lerántotta, amitől a pedagógus elvesztette az egyensúlyát, és a földre zuhant. A gyerek még most sem hagyta abba.

A padlón leszorítva tartotta, amíg az iskola portása és egy másik pedagógus a segítségére sietett - közölte dr. Pocsai Edit, Hajdú-Bihar megyei főügyész Origónak küldött közleményében.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a gyerek ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett fk. fogház büntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogói felügyelet alatt áll.