Egy magyar gyilkos bujkál valahol a világban, keresi az Europol

2019.01.29. 16:59

Két magyar, egy szlovákiai magyar és egy magyar származású, de osztrák állampolgárságú bűnöző került fel az ENFAST nemzetközi listára. Gyilkosság, fegyveres rablás, súlyos testi sértés és kábítószer-kereskedelem miatt keresik őket. 

Az 52 éves, a körözési fotóján kopasz Plank Zoltánt például

gyilkosság, súlyos testi sértés és fegyveres rablás

miatt körözik. Elképzelhető, hogy már hosszú haja van. Azért menekül, mert 2014 augusztusában ő adott megbízást két férfinak közös üzletfelük likvidálására. 

Késsel összeszurkálták az áldozatot, aki végül súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélte a támadást.

Plank ZoltánForrás: eumostwanted.eu

Egy hónappal később Plank bűntársaival együtt kínaiakat szemelt ki. Rendőrnek álcázta magát, így jutott be az üzleteikbe, ahonnan 400 millió forintnyi valutát szerzett meg.Plank bandáját üldözőbe vették, de a bűnözők tüzet nyitottak a kínaiakra és kereket oldottak. A férfit azóta keresik.

A listán szerepelő másik magyar Hollósi Zoltán, akinek most is börtönben kellene lennie. Kábítószer-kereskedelem miatt 8 évet kapott.

Úgy úszta meg a büntetést, hogy Ukrajnában halottnak nyilváníttatta magát.

Ezután hazajött, de itthon sem az átlagemberek életét élte. Marihuánaültetvényt hozott létre társaival nem messze az osztrák határtól. A bandát ugyan elfogták, de Hollósi kihallgatása után elengedték a férfit, akit most az Europol próbál megtalálni. Azt már tudni lehet róla, hogy ma szlovén állampolgár és Zoran Maras álnéven él - olvasható a Faktoron.

Hollósi ZoltánForrás: eumostwanted.eu

A magyar származású, osztrák Foco Tibort 32 évvel ezelőtt ítélték el azért, mert megölt egy prostituáltat. A férfit 23 éve feltételesen szabadlábra helyezték, de nem jelentkezett az előírt időpontban, és azóta sem találják. 

Foco Tibor most valahogy így nézhet kiForrás: eumostwanted.eu

Szücs Henrichet, a felvidéki magyar férfit pedig a szlovák rendőrök keresik. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene maffiabűnözés miatt.

Szücs HeinrichForrás: eumostwanted.eu

Azzal gyanúsítják, hogy egy bűnözői csoportot hozott létre, emellett brutális kényszerítés és zsarolás miatt is körözik.