Huszonnégy órával a Jobbik legújabb rasszista botrányának kipattanása után a balliberális politikusok megint közösen álltak ki az antiszemita és cigánygyűlölő pártelnök embereivel a nyilvánosság elé, mintha mi sem történt volna. Már nem tabu: az örökösen a magyarországi antiszemitizmus és rasszizmus térnyerésével foglalkozó balliberális pártokat valójában nem érdekli a dolog, és gőzerővel folytatják a Jobbik mosdatását. A kérdésekre egyenválaszt adtak, amely röviden összefoglalva így szól: Sneider szavai vállalhatatlanok, de továbbra is össze akarnak fogni. Magyarul: Sneider vállalhatatlan, de ők vállalják.

Pontosan egy nap telt el azóta, hogy a Hír TV egy újabb botrányos hanganyagot közölt a romaverésért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Sneider Tamásról. A Jobbik elnöke többek között azt mondta a felvételen, hogyha a szükség úgy hozza, akár a cigányokat is agyonüti.

Mit lép az ellenzék az újabb náci botrányra?

Ezt:

Forrás: Facebook

Kedd délelőtt az egyesült ellenzék sajtótájékoztatót tartott úgy, hogy az eseményen jelen volt a botrányt botrányra halmozó Jobbik képviselője, Lukács László György is. Hiába a karlendítés, hiába a cigányok agyonverésével való viccelődés, hiába a mozgássérült roma megverése, az örökösen a magyarországi antiszemitizmus és rasszizmus térnyeréséről papoló balliberális politikusok továbbra is együttműködnek a neonáci botrányok sorozatát produkáló Jobbikkal. A következő politikusok beszéltek a mai sajtótájékoztatón, ebben a sorrendben:

 • Bangóné Borbély Ildikó (MSZP)
 • Lukács László György (Jobbik)
 • Gréczy Zsolt (DK)
 • Szél Bernadett (független)
 • Turcsán Szabolcs (LMP)
 • Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd)
 • Bősz Anett (Liberálisok)

Szimbolikus, hogy 

a jobbikos politikus éppen a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és a DK-s Gréczy Zsolt között lépett mikrofonhoz, képileg tökéletesen megjelenítve, hogy az egykori ellenségekből szövetségesek lettek.

Szimbolikus kép: az antiszemita Jobbik képviselője, Lukács László György barátilag megsimogatja a határon túli magyarok elleni gyűlöletkampány fő arcának, a szocialista Bangóné Borbély Ildikónak a hátátForrás: Bordács Bálint

A párbeszédes Kocsis-Cake Olivio eljutott oda, hogy kimondja: az EP-választáson olyan politikusokat kell támogatni, akik a közös értékeiket tudják képviselni, ebben a körben pedig nem említette az antiszemitizmus és rasszizmus elleni fellépést.

Továbbra is mellébeszélnek a balliberális politikusok

A helyszínen megjelent sajtóorgánumok munkatársait azonban elsősorban Sneider Tamás legújabb rasszista botránya érdekelte, illetve az, hogy ilyen előzmények után folytatható-e az együttműködés a Jobbik és a balliberális pártok között. Ahogy eddig is történt, az ellenzéki politikusok kínkeservesen tereltek, kiállva Sneider Tamásék mellett. Újságírói kérdésekre az alábbi válaszok születtek. 

 • Bangóné Borbély Ildikó (MSZP): "Én a Magyar Szocialista Pártnak vagyok a tagja, és minden képviselő a saját tetteiért önmaga felel. Kérdezzék meg a Jobbikot, hogy mi ez. ...Együttműködünk a Jobbikkal ...és folytatni fogjuk.
 • Lukács László György (Jobbik): "Ez a felvétel nem más, mint a Fidesz gyűlöletkampányának újabb állomása, ez egy manipulatívan megvágott felvétel."
 • Szél Bernadett (független): "Elvégeznénk a munkánkat, utána majd foglalkozunk a kérdéssel."
 • Bangóné Borbély Ildikó (MSZP): "Ne határozza meg, hogy mit csinálunk!" (egyik riporternek)
 • Bősz Anett (Liberálisok): "A Magyar Liberális Párt vállalhatatlannak tartja a kirekesztő gondolatokat és a szélsőségeket. Ugyanakkor megkezdődött egyfajta közös minimum kialakítása a kormányváltás érdekében. Ettől a viselkedéstől nem tértek el a jobbikos kollégáim sem. ... Tovább megyünk ezen az úton."
 • Turcsány Szabolcs (LMP): "Egy ilyen jellegű megnyilvánulás megnehezíti az együttműködést.
 • Szél Bernadett (független): "Nincs rendben, ami elhangzott Sneider Tamás szájából", de ezzel kapcsolatban a Jobbiknak van feladata." A Jobbiknak be kell fejeznie a néppártosodás felé vezető utat. ... Azt gondolom, hogy a Fidesszel szemben az együttműködés a legfontosabb eszközünk."
 • Gréczy Zsolt (DK): " A DK semmilyen kirekesztő, rasszista, antiszemita gesztust nem tart elfogadhatónak. Ugyanakkor ez az eset a Jobbik belügye, ezt belül kell kinőnie. Az önkormányzati választásokon azt az egy embert kell megtalálnunk, akinek esélye van a győzelemre" 

Ezek voltak a jobbikos botrányok

A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy ő akár a cigányokat is agyonüti – a hangfelvételt a Hír TV közölte. 

A múlt héten szintén a Hír TV hozta nyilvánosságra azt a videót, amelyen a pártelnök felesége náci karlendítéssel pózol az esküvői fotózásukon.