Emberrablással vádolnak három bajai férfit

Elraboltak Kismartonban egy 88 éves asszonyt, aki állítólag az Esterházy Alapítvány kezelőjének édesanyja

Emberrablók, emberrablás kocsi, rabló, rablók
Vágólapra másolva!
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség emberrablás miatt emelt vádat azzal a három bajai férfivel szemben, akik 2017. október 15-én este egy dusnoki bárban megvertek, majd akarata ellenére autóba tuszkoltak egy férfit. Addig nem is engedték el, amíg egy fiktív, visszadátumozott kölcsönszerződést alá nem ír.
Vágólapra másolva!

Egy 28 éves férfi lett az ügy elsőrendű vádlottja. A fiatal bajai részegen elaludt egy helyi bárban. Vele lévő ismerőse ezt kihasználva ellopta a kabátzsebéből 130 ezer forintját. Másnap, 2017. október 15-én este a meglopott férfi barátaival, az ügy másodrendű és harmadrendű vádlottjával Dusnokra ment, mert megtudta, hogy ott kell keresnie a tolvajt.

Számonkérés és bosszú

Egy dusnoki vendéglátóhelyen találtak rá. A 28 éves férfi megragadta a tolvajt, kihúzta az utcára és megpofozta, miközben számonkérte, a pénze felől érdeklődött.

Eközben társai a kezét hátracsavarva lefogták, a meglopott férfi pedig ököllel és tenyérrel több helyen megütötte.

Amikor a tolvaj földre zuhant, a 28 éves bajai átkutatta a ruháját, és elvette a pénzét, karóráját mobiltelefonját. A megvert férfi bevallotta, hogy mit tett, és félelmében azt találta ki, hogy a lopott pénzt Dusnokon, a nagyszüleinél rejtette el.

A tolvajt akarata ellenére beültették az autójukba, szabadon engedését a pénz visszaadásától tették függővé. Mivel az éjszaka kellős közepén felébresztett nagyszülők házában nem találták meg a pénzt, autóval Bajára indultak.

Az út során az elsőrendű vádlott, vagyis a 28 éves férfi a pénzét követelve ököllel többször megütötte ismerősét,

aki ennek hatására azt kérte, vigyék az édesanyjához, hogy kölcsönkérhessen tőle, és abból kifizesse az elsőrendű vádlottat.

Nem engedték el, amíg alá nem ír egy fiktív szerződést

A harmadrendű vádlott javaslatára inkább a 28 éves férfi bajai lakásán kötöttek ki. A megvert, megfenyegetett, elrabolt férfinek az elsőrendű és harmadrendű vádlott diktálni kezdett.

Egy 2017. augusztus 1-jére visszadátumozott kölcsönszerződést írtak, amely szerint a 28 éves bajai férfitől 180 ezer forintot kölcsönkért ismerőse, amiből minden héten pénteken 20 ezer forint törleszt.

A szerződést mindannyian aláírták, a másodrendű és harmadrendű vádlottak tanúként. A három bajai emberrabló visszaadta áldozatának a mobiltelefonját. Szabadon engedték.

Az ügyészség a vádlottakat mint társtetteseket emberrablással vádolja. Börtönben látnák őket, és a közügyektől is eltiltanák.

– írta Origónak küldött közleményében Dr. Nánási László, a Bács-Kiskun megyei főügyész.

A szabadlábon lévő férfiak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.