Nagy pofont kapott a Soros-birodalom az üres brüsszeli teremben

Brüsszel, 2019. január 30. Barbara Kudrycka, az Európai Parlament néppárti frakciójának lengyel képviselője felszólal a magyar jogállamiság helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án. MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
Vágólapra másolva!
Hatalmas pofont kapott Soros György szerdán Brüsszelben, az európai parlamenti választási kampányra időzített szeánsz kínos kudarccal ért véget. A Timmermans-Sargentini páros vezette megbízható emberek sirámait alig egy tucatnyian hallgatták a teremben, a magyar néppárti képviselők (beleértve a határon túliakat) és szövetségeik pedig darabokra szedték a frusztráltan siránkozó Judith Sargentini és a szocialista kampányt folytató Timmermans szavait. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, Soros állandó tárgyalópartnere valószínűleg elkeseredettségében szólta el magát, kimondta, amit eddig kínosan titkoltak: Magyarországot el akarják számoltatni. A bevándorláspárti blokk tehát megpróbálta megzsarolni Magyarországot. Három hónap múlva EP-választás.
Vágólapra másolva!

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a Judith Sargentinit soraiban tudó Zöldek/Európai Szabad Szövetség
frakciójának kezdeményezésére úgynevezett „vitát” tartottak Magyarországról az Európai Parlamentben szerda kora este. A holland politikus és csoportjának motivációját nem nehéz kitalálni:

elkezdődött az európai parlamenti választási kampány, amelybe az Európai Parlament bevándorláspárti többsége így kívánt beleszólni, állást foglalni.

Ugyanakkor az is közrejátszott a tegnapi ülés összehívásában, hogy látványosan elakadt Sargentini végletekig elfogult és hazug jelentése: a politikus már karácsony előtt kifogásolta egy holland lapinterjúban, hogy elég alacsony az érdeklődés a téma iránt az Európai Tanácsban, a napokban pedig az egyik ellenzéki magyar lapban fejezte ki ismételten csalódását projektjének elakadása miatt. Frusztráltságát jól mutatja, hogy a sajtószabadságot lábbal tiporva kivezettette előadásáról az Echo TV szabályosan akkreditált stábját. Ezúttal is siránkozva követelte, hogy hívják meg az Európai Tanács ülésére, oda, ahol a miniszterelnökök és államfők döntenek.

Hívjanak meg az Európai Tanácsba, és kezdjék meg a tényleges eljárást Magyarország ellen! – kiabálta, elfeledkezve arról, hogy eddig azt hazudták, nem Magyarország, hanem a magyar kormány ellen zajlik az eljárás.

Nem hiszem, hogy tévedünk: a következő három hónapban erre már nem kerül sor, utána pedig Sargentini távozik az Európai Parlamentből, nyilván várja már az előkészített hely a Soros-birodalomban.

A bevándorláspárti blokk ugyanazt hajtogatta, mint eddig

Olyan ez a magyar vita, mint egy elfáradt tévésorozat” – ezekkel a szavakkal jellemezte a tegnap történteket Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a vita után, miután ugyanazok a bevándorláspárti szólamok és vádak hangzottak el, mint tavaly szeptemberben. Aki követte az eseményeket, annak tényleg az a benyomása alakulhatott ki, hogy mintha már elhangzottak volna ezek a gondolatok ezektől a politikusoktól.

A vitatkozást (nehéz vitának nevezni) Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, a szocialisták csúcsjelöltje, és Soros állandó tárgyalópartnere kezdte a menetrend szerinti és unalomig ismert vádakkal. A politikus ezúttal sem mondott semmi újat, felsorolta a külföldi és a hazai balliberális propagandasajtó tételmondatait, hogy aztán kiálljon Sargentini mellett. „Sajnálom, hogy eddig az Európai Parlament nem kapott lehetőséget arra, hogy a Tanácsban bemutassa a magyar helyzetet. A Tanácsnak megfelelően kell kezelnie a parlamenti határozatot” – tette egyértelművé, mi is a célja.

Ezután Deutsch Tamás következett, aki feltette a kérdést:

miért van az EP balliberális többségében ekkora indulat Magyarországgal szemben?

Nem tétovázott, megválaszolta a kérdését:

– tette hozzá.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A magyar ellenzék hozta a formáját

Abban sem volt semmi meglepetés, hogy a magyar balliberális pártok képviselői ismét Magyarországot támadták. Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő azzal dicsekedett, hogy párszor utcára vonult az ellenzék. Jávor Benedek párbeszédes európai politikus pedig arról számolt be, hogy Sargnetini jelentésének az Európai Parlamentben való elfogadása óta még tovább romlott a helyzet. A prímet ezúttal is a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter vitte, aki kerek-perec kijelentette, hogy a bevándorlásellenes politikának nincs helye Európában. A balliberális pártokkal immár nyíltan együttműködő Jobbik képviselője, Balczó Zoltán is Magyarországot támadta.

Jávor Benedek, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának képviselője Magyarországot ostorozta Forrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Kiálltak Magyarország mellett

Ugyanakkor sokan kiálltak a bevándorláspárti politikát konzekvensen képviselő Magyarország mellett:

Gál Kinga, a Fidesz képviselője felszólalásban kiemelte, Timmermans felszólalása azt mutatja, hogy kettős mércével mérnek Brüsszelben. Meglátása szerint a mostani vita csak ürügy, mivel Magyarország nem akar migránsokat befogadni.

Sógor Csaba, az RMDSZ politikusa kijelentette, hogy a brüsszeli elit félinformációk alapján mond véleményt. „Miért nem foglalkoznak azzal, hogy a marosvásárhelyi egyetemen folyamatosan vegzálják a magyar diákokat?” – tette fel a kérdést. Sógor elmondta, hogy az egész vita nem méltó a parlamenthez.

Tőkés László, a Fidesz képviselője közölte, hogy Magyarország ismételt pellengére állítása egy kampányesemény.

Marek Jurek, lengyel képviselő arról beszélt, hogy az EP olyan módon járt el a Sargentini-jelentés szavazásakor, amilyenre a diktatúrákban sem volt példa.

Anders Primdahl Vistisen, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció tagja szintén kettős mércét emlegetett „az európai establishment részéről a magyar és a lengyel kormánnyal szembeni támadások” kapcsán.

Morvai Krisztina a Jobbik csoportjából kilépett független képviselő élesen bírálta a holland politikust. „Sargentini asszony, nézzen körül: üres a terem, senkit nem érdekelnek a szerencsétlen próbálkozásai!” – hívta fel a figyelmét a körülményekre. Majd azt tanácsolta neki, hogy keressen új témát, foglalkozzon inkább Franciaországgal és az ottani szemkilövetésekkel.

Soros állandó tárgyalópartnere bevallotta, miről is van szó

Mivel Frans Timmermansnak válaszadási joga volt, így ő zárta a magyar jogállamiság helyzetéről szóló, legújabb uniós vitát. Búcsúzásképpen elárulta, igazából miről is van szó, miért foglalkozik ennyit a brüsszeli elit Magyarországgal.

így hangzott a politikus beismerő vallomással felérő beszédrészlete.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Brüsszel foglakozzon inkább Macron szemkilövető rendőreivel!

„A mostani Magyarországról szóló vita csúfosan megbukott az alacsony érdeklődés miatt” – értékelte a történteket Deutsch Tamás a vitát követően. Úgy látja, hogy

a magyar ellenzék egy vörös segélyt kapott a bevándorláspárti többségű Európai Parlamenttől

azzal, hogy ismét napirendre vették a magyar helyzetet. Közölte,

gyakorlattá vált a közép-európai országok lenézése az utóbbi években Brüsszelben.

Szerinte az EP-nek semmilyen joga nincs arra, hogy egy szuverén ország belügyéről folytasson vitát, mivel ez nem tartozik a hatáskörébe. Deutsch szerint Timmermans szereplése is meglehetősen kétséges volt, hiszen az európai szocialisták csúcsjelöltjeként kampányolásra használta fel a tegnapi alkalmat.

Deutsch Tamás magyar politikus, európai parlamenti képviselő Fotó: Polyák Attila - Origo

Deutsch Tamás az Origo kérdésére közölte, nem zárható ki, hogy a májusi választásokig ismételten napirendre veszik a magyar ügyet. Szerinte Brüsszelnek inkább a franciaországi brutális rendőri fellépésekkel, vagy éppen a marosvásárhelyi egyetem ügyével kellene foglalkoznia.

Érdektelenség övezte a tegnapi vitát

Az MTI beszámolójából és képeiből, valamint a világsajtóban közzétett felvételeken az látszik, hogy nem igazán hatotta meg a brüsszeli képviselőket Sargentini ügye.

Barbara Kudrycka, az Európai Parlament néppárti frakciójának lengyel képviselője üres padsorok előtt szónokol Forrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az ülésteremben nagyon sok volt az üres padsor, a képviselőknek mindössze töredéke vett részt a vitán.