Nagy pofont kapott a Soros-birodalom az üres brüsszeli teremben

2019.01.31. 15:02

Hatalmas pofont kapott Soros György szerdán Brüsszelben, az európai parlamenti választási kampányra időzített szeánsz kínos kudarccal ért véget. A Timmermans-Sargentini páros vezette megbízható emberek sirámait alig egy tucatnyian hallgatták a teremben, a magyar néppárti képviselők (beleértve a határon túliakat) és szövetségeik pedig darabokra szedték a frusztráltan siránkozó Judith Sargentini és a szocialista kampányt folytató Timmermans szavait. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, Soros állandó tárgyalópartnere valószínűleg elkeseredettségében szólta el magát, kimondta, amit eddig kínosan titkoltak: Magyarországot el akarják számoltatni. A bevándorláspárti blokk tehát megpróbálta megzsarolni Magyarországot. Három hónap múlva EP-választás.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a Judith Sargentinit soraiban tudó Zöldek/Európai Szabad Szövetség
frakciójának kezdeményezésére úgynevezett „vitát” tartottak Magyarországról az Európai Parlamentben szerda kora este. A holland politikus és csoportjának motivációját nem nehéz kitalálni: elkezdődött az európai parlamenti választási kampány, amelybe az Európai Parlament bevándorláspárti többsége így kívánt beleszólni, állást foglalni. Ugyanakkor az is közrejátszott a tegnapi ülés összehívásában, hogy látványosan elakadt Sargentini végletekig elfogult és hazug jelentése: a politikus már karácsony előtt kifogásolta egy holland lapinterjúban, hogy elég alacsony az érdeklődés a téma iránt az Európai Tanácsban, a napokban pedig az egyik ellenzéki magyar lapban fejezte ki ismételten csalódását projektjének elakadása miatt. Frusztráltságát jól mutatja, hogy a sajtószabadságot lábbal tiporva kivezettette előadásáról az Echo TV szabályosan akkreditált stábját. Ezúttal is siránkozva követelte, hogy hívják meg az Európai Tanács ülésére, oda, ahol a miniszterelnökök és államfők döntenek.

Hívjanak meg az Európai Tanácsba, és kezdjék meg a tényleges eljárást Magyarország ellen! – kiabálta, elfeledkezve arról, hogy eddig azt hazudták, nem Magyarország, hanem a magyar kormány ellen zajlik az eljárás.

Nem hiszem, hogy tévedünk: a következő három hónapban erre már nem kerül sor, utána pedig Sargentini távozik az Európai Parlamentből, nyilván várja már az előkészített hely a Soros-birodalomban.

A bevándorláspárti blokk ugyanazt hajtogatta, mint eddig

Olyan ez a magyar vita, mint egy elfáradt tévésorozat” – ezekkel a szavakkal jellemezte a tegnap történteket Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a vita után, miután ugyanazok a bevándorláspárti szólamok és vádak hangzottak el, mint tavaly szeptemberben. Aki követte az eseményeket, annak tényleg az a benyomása alakulhatott ki, hogy mintha már elhangzottak volna ezek a gondolatok ezektől a politikusoktól.

A vitatkozást (nehéz vitának nevezni) Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, a szocialisták csúcsjelöltje, és Soros állandó tárgyalópartnere kezdte a menetrend szerinti és unalomig ismert vádakkal. A politikus ezúttal sem mondott semmi újat, felsorolta a külföldi és a hazai balliberális propagandasajtó tételmondatait, hogy aztán kiálljon Sargentini mellett. „Sajnálom, hogy eddig az Európai Parlament nem kapott lehetőséget arra, hogy a Tanácsban bemutassa a magyar helyzetet. A Tanácsnak megfelelően kell kezelnie a parlamenti határozatot” – tette egyértelművé, mi is a célja.

Ezután Deutsch Tamás következett, aki feltette a kérdést:

miért van az EP balliberális többségében ekkora indulat Magyarországgal szemben?

Nem tétovázott, megválaszolta a kérdését: mert van egy, az európai emberek életét évtizedekre meghatározó sorskérdés, amiben a magyarok elsöprő többsége, párthovatartozástól függetlenül, egészen mást akar, mint önök. Ez a kérdés a bevándorlás ügye– tette hozzá.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén BrüsszelbenForrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A magyar ellenzék hozta a formáját

Abban sem volt semmi meglepetés, hogy a magyar balliberális pártok képviselői ismét Magyarországot támadták. Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő azzal dicsekedett, hogy párszor utcára vonult az ellenzék. Jávor Benedek párbeszédes európai politikus pedig arról számolt be, hogy Sargnetini jelentésének az Európai Parlamentben való elfogadása óta még tovább romlott a helyzet. A prímet ezúttal is a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter vitte, aki kerek-perec kijelentette, hogy a bevándorlásellenes politikának nincs helye Európában. A balliberális pártokkal immár nyíltan együttműködő Jobbik képviselője, Balczó Zoltán is Magyarországot támadta.

Jávor Benedek, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának képviselője Magyarországot ostoroztaForrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Kiálltak Magyarország mellett

Ugyanakkor sokan kiálltak a bevándorláspárti politikát konzekvensen képviselő Magyarország mellett:

Gál Kinga, a Fidesz képviselője felszólalásban kiemelte, Timmermans felszólalása azt mutatja, hogy kettős mércével mérnek Brüsszelben. Meglátása szerint a mostani vita csak ürügy, mivel Magyarország nem akar migránsokat befogadni.

Sógor Csaba, az RMDSZ politikusa kijelentette, hogy a brüsszeli elit félinformációk alapján mond véleményt. „Miért nem foglalkoznak azzal, hogy a marosvásárhelyi egyetemen folyamatosan vegzálják a magyar diákokat?” – tette fel a kérdést. Sógor elmondta, hogy az egész vita nem méltó a parlamenthez.

Tőkés László, a Fidesz képviselője közölte, hogy Magyarország ismételt pellengére állítása egy kampányesemény.

Marek Jurek, lengyel képviselő arról beszélt, hogy az EP olyan módon járt el a Sargentini-jelentés szavazásakor, amilyenre a diktatúrákban sem volt példa.

Anders Primdahl Vistisen, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció tagja szintén kettős mércét emlegetett „az európai establishment részéről a magyar és a lengyel kormánnyal szembeni támadások” kapcsán.

Morvai Krisztina a Jobbik csoportjából kilépett független képviselő élesen bírálta a holland politikust. „Sargentini asszony, nézzen körül: üres a terem, senkit nem érdekelnek a szerencsétlen próbálkozásai!” – hívta fel a figyelmét a körülményekre. Majd azt tanácsolta neki, hogy keressen új témát, foglalkozzon inkább Franciaországgal és az ottani szemkilövetésekkel.

Soros állandó tárgyalópartnere bevallotta, miről is van szó

Mivel Frans Timmermansnak válaszadási joga volt, így ő zárta a magyar jogállamiság helyzetéről szóló, legújabb uniós vitát. Búcsúzásképpen elárulta, igazából miről is van szó, miért foglalkozik ennyit a brüsszeli elit Magyarországgal.

Nem Magyarországot támadjuk, nem erről van szó. Itt elszámoltatásról van szó. Senki nem kényszerítette Magyarországot arra, hogy az unió tagja legyen. Nem csak jogok vannak, kötelezettségek is. Pontosan ezt csináljuk, elszámoltatunk

így hangzott a politikus beismerő vallomással felérő beszédrészlete. 

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökeForrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Brüsszel foglakozzon inkább Macron szemkilövető rendőreivel!

„A mostani Magyarországról szóló vita csúfosan megbukott az alacsony érdeklődés miatt” – értékelte a történteket Deutsch Tamás a vitát követően. Úgy látja, hogy 

a magyar ellenzék egy vörös segélyt kapott a bevándorláspárti többségű Európai Parlamenttől

azzal, hogy ismét napirendre vették a magyar helyzetet. Közölte, gyakorlattá vált a közép-európai országok lenézése az utóbbi években Brüsszelben.Szerinte az EP-nek semmilyen joga nincs arra, hogy egy szuverén ország belügyéről folytasson vitát, mivel ez nem tartozik a hatáskörébe. Deutsch szerint Timmermans szereplése is meglehetősen kétséges volt, hiszen az európai szocialisták csúcsjelöltjeként kampányolásra használta fel a tegnapi alkalmat. 

Deutsch Tamás magyar politikus, európai parlamenti képviselőFotó: Polyák Attila - Origo

Deutsch Tamás az Origo kérdésére közölte, nem zárható ki, hogy a májusi választásokig ismételten napirendre veszik a magyar ügyet. Szerinte Brüsszelnek inkább a franciaországi brutális rendőri fellépésekkel, vagy éppen a marosvásárhelyi egyetem ügyével kellene foglalkoznia. 

Érdektelenség övezte a tegnapi vitát

Az MTI beszámolójából és képeiből, valamint a világsajtóban közzétett felvételeken az látszik, hogy nem igazán hatotta meg a brüsszeli képviselőket Sargentini ügye.

Barbara Kudrycka, az Európai Parlament néppárti frakciójának lengyel képviselője üres padsorok előtt szónokolForrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az ülésteremben nagyon sok volt az üres padsor, a képviselőknek mindössze töredéke vett részt a vitán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK