A baloldal és Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést

2019.01.31. 14:40

A Fidesz szerint Gyurcsány és a szocialisták ugyanazt a politikát képviselik, mint kormányzásuk alatt, amikor teljesen kiszolgáltatták a magyar embereket a külföldi szolgáltatóknak, az Európai Unió pedig megtiltaná a tagállamoknak, hogy maguk szabályozzák a területet. 

A nagyobbik kormánypárt közleményében leszögezte, hogy a 2010 óta végrehajtott rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyar családok összesen közel 1500 milliárd forintot takarítottak meg.

Ez havi szinten is több ezer forintot jelent egy családnak. – olvasható a Fidesz közleményében.

A kormánypárt azt is írja, hogy a rezsicsökkentés eredményeit máig meg tudták őrizni, azonban 

a baloldal és Brüsszel még mindig veszélyezteti a rezsicsökkentést.

A Fidesz úgy látja, hogy Gyurcsány és a szocialisták ugyanazt a politikát képviselik, mint kormányzásuk alatt, amikor teljesen kiszolgáltatták a magyar embereket a külföldi szolgáltatóknak, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára az áram árát, és most is azt a brüsszeli politikát támogatják, amely az energiaárak meghatározásában is nagyobb hatalmat akar magának.

Rezsicsökkentést hirdető óriásplakát BudapestenFotó: Pályi Zsófia - Origo

Már az Európai Parlament asztalán van az a javaslat, amely megtiltaná a tagállamoknak, hogy a lakossági fogyasztók számára szabályozzák a villanyárakat, ezzel gyakorlatilag eltörölnék a magyar rezsicsökkentést, és ezt a magyar baloldal európai parlamenti képviselői is támogatják.