Dúsgazdag ingatlanos ugrott a Dunába

2019.01.31. 11:10

Nyolcméteres magasságból zuhant a párfokos Dunába egy férfi az Árpád hídról kedden, miután lehúzódott a híd közepére az autójával. Nem csapódott kőnek, nem vesztette el az eszméletét, nem kapott szívrohamot, szerencsésen érkezett a jeges vízbe, ahol nem töltött annyi időt, hogy megfagyjon. Pár perccel később ugyanis már a parton volt, ahova kiúszott. Ott vártak rá a mentősök. Kiderült, hogy egy jómódú ingatlanosról van szó, aki egy hatalmas házban él teljesen egyedül - írta meg a Bors.

Szemtanúk is látták, hogy a 48 éves András felhajtott az Árpád hídra, de nem ment át rajta. Félúton lehúzódott, majd kiszállt és

a korláthoz lépett, amint átmászott, hogy leugorjon.

A szemtanúk azonnal riasztották a mentőket,

eközben a férfi kiúszott a Margitsziget pesti oldalára.

A mentők kórházba vitték. Egyik olvasónk éppen a helyszínen járt, amikor a férfi megmenekült. Ezeket a fotókat ő készítette.

A képre kattintva galéria nyílik a mentésrőlForrás: Origo

 

Vajon hogy élte túl? 

Azt lehet mondani, hogy aki tud úszni, az ösztönösen úszni fog. Emiatt nem éppen a legjobb módját választotta az öngyilkosságnak. Ugyanakkor szerencsésnek is mondható, minden valószínűség szerint kis testfelületet érintve, talppal vagy fejjel érkezhetett a vízbe, ami nem okoz komoly sérülést

– mondta a Borsnak dr. Kóczán István.

Edzettségre utalhat az is, hogy képes volt kiúszni, amihez hozzájárulhatott, hogy sodrásiránnyal úszott, így elképzelhető, hogy csupán egy-két percet töltött a vízben

– tette hozzá a belgyógyász-kardiológus.

Gazdag szülei támogatják

A bulvárlap azt is megtudta, hogy András Budapest egyik elit negyedében él egy több mint száz négyzetméteres lakásban egyedül. 

Az egyik 86 négyzetméteres lakásban élt sokáig, de néhány éve átköltözött a szomszédos lépcsőház több mint száz négyzetméteres ingatlanjába. Nagyon zárkózott, magányos, csak az alkalmi partnereit szoktam látni. A testvére is a házban lakott, de már elköltözött egy ideje a családjával. Mindkettejüknek a dúsgazdag szülők vették a lakást. Úgy tudom, Amerikából támogatják őket

– mondta az egyik szomszédja, és azt is elárulta, hogy ingatlanközvetítőként dolgozik. 

Megbüntethetik

Miután a férfi a jeges Dunába vetette magát, az autója a hídon maradt, amit egy XVI. kerületi telephelyre vittek. A helyszínen ugyan nem vonták felelősségre a rendőrök a szabálytalan megállás miatt, de elképzelhető, hogy megbüntetik.

Egy hídon leállni ugyanis közlekedési szabálysértésnek minősül, amiért akár 150 ezer forint bírságot is kaphat. 

Az egyelőre rejtély, hogy miért ugrott a férfi a Dunába. Nem tudni, hogy a látszat ellenére voltak-e anyagi gondjai vagy a magány vezetett el az ugrásig, esetleg valami más. Az viszont nem kétséges, hogy öngyilkos akart lenni. Tette mindössze egy öngyilkossági kísérlet maradt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot!