2019-ben is folytatódik az óvodák és bölcsődék fejlesztése Magyarországon. Varga Mihály azt mondta, hogy idén 14 településen, 1,5 milliárd forintból kezdődhetnek meg az óvodafejlesztések.

Tizennégy településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztést célzó beruházások közel 1,5 milliárd forint központi költségvetési támogatással– tájékozatott Varga Mihály.

A kormány eddig bölcsődei és óvodai fejlesztésekre összesen 110 milliárd forintot költött – tette hozzá a pénzügyminiszter.

A központi költségvetés 2018-ban 4,5 milliárd forint összeget biztosított új bölcsődék kialakítására,

meglévő bölcsődék férőhelyszámának növelésére annak érdekében, hogy a bölcsődei ellátás egyre szélesebb körben legyen elérhető – hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A kiírás értelmében az igényeket 2019. március 18-áig lehet benyújtani.

Idén 14 településen kezdődhetnek meg a bölcsődei fejlesztésekForrás: MTI/Soós Lajos

A minisztériumba 2018. november 30-áig beérkezett pályázatokról ugyanakkor már döntést hozhattak. A határidőre beérkezett, formai és tartalmi szempontból is megfelelő pályázatokat támogatta a tárca – közölte a tárcavezető.

Tájékoztatása szerint így 14 településen – Kalocsán, Kiskunmajsán, Szabadszálláson, Budapest XVI. kerületében, Mórahalmon, Zsombón, Iszkaszentgyörgyön, Nagyvenyimben, Bősárkányon Dunakilitin, Farádon, Balatonfenyvesen, Igalon és Bölcskén – kezdődhetnek meg a bölcsődei beruházások.

Ennek köszönhetően közel háromszázzal nő a három éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma.