Boszorkányüldözés zajlik a Momentumnak nevezett viccpártban, miután a Figyelő a hozzájuk került dokumentumok alapján megírta: az állami támogatásokat nem a pártérdekekre, hanem a családtagok és barátok cégeire költötték. A megrendelések több tízmillió forintról szólnak, és a számlák sem érkeztek be a megfelelő módon az Állami Számvevőszékhez.

Áll a bál a budapesti mikropártban - írja szombati cikkében a Figyelő. Mint azt a lap információi alapján az Origo is megírta, kispárt ténylegesen nem tud érdemben elszámolni az ÁSZ felé a kampányköltéseivel, és amelynek jelentős része két vállalkozáson folyt át, lemondott a Momentum Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke.

Fekete-Győrék ténylegesen nem tudnak elszámolni a kampányköltéseikkelForrás: MTI/Bruzák Noémi

A PEB feladata a Momentum alapszabályzata szerint a következő:

„A Párt gazdálkodásának ellenőrzését a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság látja el, biztosítva a jogszabályokban, az Alapszabályban és a Párt szervei által hozott határozatokban foglalt pénzügyi rendelkezések érvényesülését. A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság tagjai a Párt más szerveitől függetlenek, tevékenységük során nem utasíthatók."

A Momentumból kapott értesüléseink szerint Győrffy Zoltán lemondásakor úgy érvelt: az elmúlt napok bebizonyították számára, hogy a Momentum vezetősége nem érett meg a pénzügyi átvilágításra.

Boszorkányüldözés keretében keresik a kiszivárogtatót a párton belül: a Figyelő értesülései szerint mindenki megvádolt mindenkit, és a napvilágra került kényes információk miatt fizikai erőszakkal is fenyegetőznek a pártban.