A jogerősen börtönbüntetésre ítélt Hunvald György lesz az MSZP polgármesterjelöltje

Hunvald György Budapest, 2014. július 1.
Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere a Gál György volt szabad demokrata önkormányzati politikus és társai ellen csalás bűntette és más bűncselekmények miatt i
Hunvald György a büntetőper tárgyalásán
Vágólapra másolva!
Hunvald György indul az MSZP színeiben Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választásokon a polgármesteri székért – írja a Soros György-féle Mérce Soros György kedvenc hazai aktivistájának, Gulyás Mártonnak a heti vlogjára (videóblog) hivatkozva. Az anyagból kiderült az is, hogy a helyi szocialista szervezet már megszavazta a lakáskiutalásokkal trükköző politikus indítását. Ismert, Hunvaldot az ezzel kapcsolatban elkövetett hivatali visszaélések, magánokirat-hamisítás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélték. 
Vágólapra másolva!

A vlogban az látható, hogy miután az elzavart rendező leadta a voksát a baloldali előválasztáson a VII. kerületi pártirodában, néhány szót váltott a pártiroda munkatársaival, amelynek során szóba kerül az őszi önkormányzati választás is:

  • És ki lesz akkor a polgármesterjelölt?
  • Ősszel? Gyuri.
  • Igen? Hunvald György?
  • Indul, igen.

Ezután arról is beszéltek az iroda dolgozói, hogy a VII. kerületi MSZP egységesen Hunvald mögött áll, egyikük szerint „ezt már egyébként a taggyűlés is megszavazta”.

Hunvald György a büntetőper tárgyalásán Forrás: MTI/Kovács Attila

A szocialista politikus egyelőre nem erősítette meg az elhangzottakat.

Jogerősen börtönbüntetésre ítélték

Ismert, Hunvald György 1998-ban lett Erzsébetváros alpolgármestere, majd 2002-ben polgármester. A társaival együtt ellene indított eljárásban 2009 elején előzetes letartóztatásba került, majd a társaságot ingatlanokkal kapcsolatos nagy értékű csalásokkal, magánokirat-hamisításokkal, vesztegetéssel, és bűnszervezet létrehozásával vádolták meg.

Az ügyészség szerint a terheltek egyebek mellett nagy értékű önkormányzati ingatlanokat adtak el a piaci ár alatt.

A másfél évig tartó per végén Hunvaldot egyebek mellett

lakáskiutalások kapcsán elkövetett hivatali visszaélésekben, magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék, amely másfél év börtönnel sújtotta a volt polgármestert.

Végül azért nem kellett a börtönbe visszamennie, mert a büntetését már letöltötte előzetes letartóztatásban.