Timmermans Magyarország elleni támadása Soros György EP-kampányának a része

2019.02.04. 14:07

A Fidesz szerint Frans Timmermans Magyarországot támadó nyilatkozata Soros György európai parlamenti kampányának a része – mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfőn újságíróknak.

Nem szabad elfelejteni, hogy Frans Timmermans az európai bevándorláspártiak listavezetője a közelgő európai parlamenti választáson, illetve a brüsszeli szocialisták első embere, egyben Soros György egyik legszorosabb szövetségese is.

– hangsúlyozta Hidvéghi Balázs, aki hozzátette, hogy Timmermans és Soros rendszeresen egyeztetnek, gyakorlatilag állandó jelleggel tárgyalnak migrációs kérdésekről, és az is látható, hogy Soros György intenzív kampányt indított, hogy Timmermans és a hozzá hasonló bevándorláspárti politikusok kerüljenek ki győztesen a május EP-választásból.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójaForrás: MTI/Máthé Zoltán

Frans Timmermans tehát azért támadja Magyarországot, mert mi az útjában állunk annak a bevándorláspárti politikának, amit meg akarnak valósítani– mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi továbbá kijelentette, hogy az európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy sikerül-e megállítani ezt a bevándorláspárti politikát. Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának választási csúcsjelöltje az Olaszországban ellenzékben lévő, balközép Demokrata Párt vasárnapi római kongresszusán arról beszélt, hogy Manfred Weberre és pártjára, az Európai Néppártra leadott szavazatok szélsőjobboldali erőket juttathatnak a hatalomba a májusi európai parlamenti választásokon.