Így mentegeti a Soros-média az Echo TV stábját kidobató Sargentinit

SARGENTINI, Judith
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról mi is beszámoltunk, nagy botrányt váltott ki, hogy a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő január 28-i, az Amszterdami Egyetem jogi karán tartott előadásáról mondvacsinált okokra hivatkozva egyszerűen kidobatta az Echo TV munkatársait, ráadásul az ott jelenlévő magyar nagykövet kérdéseire sem válaszolt. Egy hét kellett ahhoz, hogy rájöjjenek Amszterdamban, mennyire kínos volt Sargentini hisztériája, a magyarellenes előadás egyik szervezője az esemény után egy héttel haknizta végig a Soros-médiát, azt hazudva, hogy nem is dobatta ki Sargentini az említett televízió stábját, sőt a „sajtószabadság nevében" más újságírókat sem engedtek be.
Vágólapra másolva!

A magyar sajtó-, a szólás- és a véleménynyilvánítási szabadságért állítólag „aggódó", a bevándorláspárti spekuláns pénzéből működő

hazai Soros-média ismét megpróbálta védeni a védhetetlent.

Mint köztudott, a jogi végzettséggel nem rendelkező, szélsőbaloldali nézeteket valló, erősen bevándorláspárti Judith Sargentini a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott előadást múlt hétfőn az Amszterdami Egyetem jogi karán.

Az esemény sajtónyilvános volt.

Ennek ellenére, amikor meglátta az Echo Televízió kameráit, a holland politikus

elhagyta az előadótermet, majd biztonsági őrök kíséretében tért vissza, akikkel kivezetette a magyar TV munkatársait.

A biztonságiak először azt hazudták, hogy nincs elég hely, noha a terem csak félig volt tele, majd azt állították, hogy nem regisztrált a stáb az előadásra.

Miután a tévések megmutatták a regisztrációval kapcsolatosan kitöltött kérdőívet, egy újabb engedélyt kértek az őrök, majd

e dokumentum hiányára hivatkozva eltávolították a teremből a magyar televízió munkatársait.

Utólag kiderült, hogy Sargentini az előadásán jelenlévő hágai magyar nagykövet,

dr. Kocsis András kérdéseire sem válaszolt.

A hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés összeállítója nyíltan közölte, hogy ő bizony nem áll szóba a magyar kormány képviselőivel, így dr. Kocsis András nagykövettel sem volt hajlandó párbeszédet folytatni.

Soros hazai médiumai „természetesen" nem számoltak be egyik kínos esetről sem.

Aztán amikor már túl kínos lett a botrány, akkor egy héttel a történtek után a január 28-i magyarellenes esemény egyik szervezője, Cseres Katalin, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docense

meglehetősen zavaros okfejtésben kezdte mentegetni Sargentinit.

A Klubrádiónak nyilatkozó Cseres a stáb kidobatásának a tényét megpróbálta árnyalni, de azt még neki is be kellett ismernie, hogy a tévések rendelkeztek érvényes regisztrációval, tehát másképp:

mondvacsinált okokból távolították el őket.

Cseres szerint azért, mert a regisztráció nem elég, még külön engedélyt kellett volna kérni az egyetemtől. Arra már nem kaptunk választ, hogy akkor mi szükség van a regisztrációra, illetve, hogy erről vajon miért nem tájékoztatták előre a regisztrálókat.

Az sem világos, hogy Cseres Katalinnak mégis mi köze van a magyar jogállamisághoz, mivel az ELTE honlapja alapján a fő kutatási területei a versenyjog és a fogyasztóvédelem, továbbá az uniós joggal is foglalkozik, de

a jogállamiság kérdése nem tartozik a szakterületei közé.

Az Amszterdami Egyetem honlapja alapján sem tűnik úgy, hogy a szakterületei közé tartozna a jogállamiság problematikája.

Mindezek ellenére a Soros-médiában futótűzként terjedt el a Klubrádiónak - egy hét késéssel - adott nyilatkozata, aminek az egyetlen célja az volt, hogy teljesen természetesnek és

jogosnak állítsa be a sajtószabadság nyílt korlátozására törekvő Judith Sargentini tevékenységét.

A Soros-média azon törekvése, hogy ismét mentegesse Sargentinit, megint köznevetség tárgyává vált, de ez nem igazán zavarja őket, épp ellenkezőleg, mindent és mindenkit megvédenek, ami vagy aki magyarellenes, illetve bevándorláspárti. Ez nem véletlen, hiszen az egész folyamatot az európai parlamenti választási kampány részeként kell értelmezni.