Egy rozsdás karddal verte össze brutálisan egy férfi az öccsét

2019.02.06. 11:46

Jogerősen két évre ítélte a bíróság azt Tolna megyei a férfit, aki két éve karddal támadt rá az öccsére. A brutális támadás után a fiatalabb férfi soha nem épült fel teljesen.

Az ítélet szerint a testvérek egy házban laktak. Már korábban is rendszeresen veszekedtek, volt, hogy verekedtek is. A támadás előtt a báty a házba hívott egy asszonyt, akivel éjszaka le is feküdt.

A fiatalabb férfi azonban rájuk szólt, hogy túl hangosan csináljak, és ha csinálják halkabban, szól az asszony férjének. Aztán azt mondta a nőnek, hogy menjen el, majd megütötte az asszonyt és testvérét is.
Erre a testvér kifutott a kertbe, felkapott egy közel egy kilós rozsdás, életlen kardot, és a neki háttal álló testvérét legalább háromszor erősen fejbe vágta. Amikor a fiatalabb férfi megfordult, és megpróbált védekezni, tovább ütötte, amikor pedig a földre esett, ismét lecsapott rá, és meg is rúgta.

A megvert férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, soha nem épült fel teljesen, a kezeit nem tudja rendesen mozgatni.