Ellopott egy autót, majd kétszer fizetés nélkül teletankolta egy férfi

2019.02.07. 14:57

A 33 éves férfi Gyöngyösorosziban lopott el egy autót, amiben benne felejtette a tulajdonosa a kulcsot. Ezek után elment a benzinkútra, ahol teletankoltatta az autót, majd fizetés nélkül elhajtott. Ugyanezt megcsinálta még egyszer.

A többszörösen büntetett előéletű férfi tavaly július végén észrevett egy autót Gyöngyösorosziban, amelyik nem volt lezárva, és még a kulcsot is benne hagyták. A férfit nem zavarta, hogy eltiltották a vezetéstől, beült az autóba, és kocsikázni indult a városban. Elment egy gyöngyösi benzinkútra, ahol teletankoltatta az autót, majd fizetés nélkül elhajtott.

Útközben a férfi talált a csomagtartóban egy rendszámtáblát, amit egy olyan autóról vettek le, amit kivontak a forgalomból. Leszerelte a kocsin lévő rendszámtáblát, és feltette azt, amit a csomagtartóban talált. Ezek után visszament Gyöngyösorosziba, ahol felvette az egyik ismerősét, és megkérte, hogy vigye el őt az abasári benzinkútra, mert már elfáradt. Ezen a benzinkúton sem fizetett a tankolásért– írja az Ügyészség.hu

A rendőrség még aznap elfogta a férfit, az autót pedig épségben visszaadták a gazdájának, aki nem íratta a nevére az autót, ezzel ő is szabályt sértett.

Az ügyészség autólopással, egyedi azonosító jellel visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolja a 33 éves férfit. Javasolják a börtönbüntetését, valamint hogy tiltsák el a vezetéstől és a közügyek intézésétől.