A Magyar Nemzet visszatért a polgári oldalra

2019.02.07. 10:00

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője, a párt szóvivője a Heti TV Pirkadat Extra című műsorában a megjelent napilapok cikkeihez fűzött kommentárt.

A politikus a Magyar Nemzet újbóli elindulása kapcsán megjegyezte, mindenképpen örömteli, hogy a Pethő Sándor által alapított lap visszatért a polgári oldalra. Hozzátette, ő maga azt várja, hogy ez az újság is megjelentesse a polgári, nemzeti, konzervatív oldalon a véleménycikkeket, fogalmazzanak meg építő kritikát a kormánnyal szemben.

Az újonnan megjelent újság foglalkozik a Nézőpont Intézet írásával, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy a Jobbik csődközeli állapotba került, valamint azt is, hogy a népszerűséget tekintve az év végi tüntetések sem ártottak a Fidesznek. A szóvivő kommentálta a hírt, egyrészt beszélt arról, hogy látható a Jobbik házatáján egyfajta káosz, hozzátéve azt is, az nagyon szomorú, ha egy párt feladja az identitását és elmegy egy teljesen más irányba. Természetesen azokat a szélsőséges cselekményeket, mondatokat, gondolatokat minden alkalommal el kell utasítani, erre fel is kell hívni a közvélemény figyelmét, ezt a Fidesz-KDNP rendszeresen meg is tette. De az sem járható, hogy vannak politikusok, akik pár évvel ezelőtt még teljesen mást és másként mondtak, mint most, amikor például a Jobbik a balliberális oldalon is feltűnik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.