Angliában futtatott magyar lányokat egy orosházi nő

2019.02.08. 17:13

A 32 éves nő és a férje 2014 áprilisától vitt Angliába Magyarországról kiszolgáltatott lányokat, hogy ott prostitúcióra kényszerítse őket. Az angol és a magyar rendőrség közösen elfogta a házaspárt, akiket már el is ítéltek.

A házaspár London egy frekventált helyén bérelt lakást, ahol két ügynökséget is vezettek. Ezek szexuális szolgáltatásokat árultak, ehhez Magyarországról toboroztak kiszolgáltatott helyzetben élő nőket.

IllusztrációForrás: AFP/Yoav Lemmer

Megszervezték és kifizették az utazásukat, cserébe elvárták tőlük, hogy egész nap prostituáltként dolgozzanak. A bevételük felét elvették a nőktől.

A nyomozás közben kiderült, hogy a házaspár számláján 2017 februárjáig több mint 180 millió forintos pénzmozgás történt, egy másik számlájukon pedig 40 millió forintnyi angol font folyt keresztül. A rendőrség 2018 nyarán tartott házkutatást a nőnél és a férjénél, ahol 8 millió forintnak megfelelő angol fontot találtak - írja az ügyészség.hu

Szerdán a londoni Isleworth Koronabíróságon emberkereskedelemért, szexuális kizsákmányolásért és pénzmosásért a 32 éves orosházi nőt 6 és fél év, a 34 éves angol férjét pedig 4 év börtönre ítélték.