Elkészültek az első jelenetek a rejtélyes Afrika-utazóról szóló filmből

FeHoVa, Fegyver, horgász, vadász kiállítás 2019, Hungexpo, TakarékBank, Takarékcsoport, Széchenyi Zsigmond
Vágólapra másolva!
Különleges látogatója volt csütörtökön a Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) Nemzetközi Kiállításnak. Gróf Széchenyi Zsigmond Afrika-utazó és vadászíró özvegye, a 93 éves Hertelendy Margit is elment a kiállításra. Gróf Széchenyi Zsigmond életéről nagyszabású természetfilmes dokumentumfilm készül – így állítva emléket a gróf születésének 120. évfordulójára. A FeHoVára a film alkotói is eljöttek, és Széchenyi Zsigmond özvegyével beszélgettek – valamint néhány jelenetet megmutattak a készülő filmből.
Vágólapra másolva!

Hertelendy Margit, Széchenyi Zsigmond özvegye aktívan segítette a forgatócsoport munkáját személyes felvételekkel és Széchenyi Zsigmond naplóival. Tavaly többször is meglátogatták őt a film készítői, egyik alkalommal az Origo stábja is forgathatott, és interjút készített a gróf özvegyével.

Gróf Széchenyi Zsigmond özvegye, Hertelendy Margit a FeHoVán Fotó: Mudra László - Origo

A készülő dokumentumfilm a gróf életét új szemszögből mutatja be - az Afrika múltja és jelene közti drámai változásokra is rávilágít, felhívva a figyelmet a természetvédelem jelentőségére.

Vágvölgyi Bence, a film ötletgazdája beszélget Hertelendy Margittal Fotó: Mudra László - Origo

Gróf Széchenyi Zsigmond 1898-ban született Nagyváradon és 1967-ben halt meg Budapesten. Vadász, utazó, író volt, a magyar vadászirodalom klasszikusai között tartják számon. Vadászott Európában, Afrikában, Indiában és Alaszkában. A készülő film gróf Széchenyi Zsigmond életét az utolsó Afrika-szafariján keresztül mutatja be.

Hertelendy Margittal a Takarékbank elnöke, Vida József beszélget Fotó: Mudra László - Origo

A filmet a Takarékbank támogatja. Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a film vezető producere személyesen is részt vett az afrikai forgatásokon és a kutatómunkában is. Elmondta: „A film forgatásába az értékmegőrzés szándékával vágott bele a Takarék Csoport.

Egy természetfilmbe ágyazott, Széchenyi életét bemutató, utazásokkal teli, eredeti dokumentumokkal alátámasztott, izgalmas, hiteles filmet forgatunk.

Az alkotás várhatóan érdekes csemege lesz, és komolyabb érdeklődésre tarthat számot."

A film részleteit is megmutatták az alkotók Széchenyi Zsigmond özvegyének Fotó: Mudra László - Origo

A film rendezője Lerner János, aki maga is Afrika-szakértő, a producer Lajos Tamás, az ötletgazda pedig Vágvölgyi Bence.

A filmet várhatóan 2019 második felében mutatják be az alkotók.