A baloldal a hatalomért mindenre képes, még a nácik mentegetésére is

Vágólapra másolva!
Gyalázatos módon mentegetik a baloldali pártok a Jobbik náci botrányokat okozó vezetőit. Karácsony Gergely azt volt képes mondani a Hír TV-ben, hogy nem nácizmus, amikor Gyöngyösi Márton listázni akarja a zsidókat. Pedig néhány éve, amikor ezt mondta Gyöngyösi, a baloldali politikusok még be akarták tiltani a Jobbikot, és sárga csillagot tűztek a mellükre a Parlamentben. Ma már kuncsorognak azért, hogy az antiszemita jobbikos politikusok szövetkezzenek velük.
Vágólapra másolva!

A Mandiner idézte fel, hogyan reagáltak a baloldali pártok 2012-ben Gyöngyösi Márton a zsidók listázásáról szóló, hatalmas magyar és nemzetközi botrányt kiváltó parlamenti felszólalására. Ekkor még a mára már minden elvet és gerincet elvesztő baloldali politikusok sárga csillagot tűztek a mellükre, tüntetést szerveztek a Jobbik ellen, és többen a párt betiltását követelték.

Mint emlékezetes, Gyöngyösi Márton, a Jobbik mai frakcióvezetője 2012. novemberében így beszélt a Parlament falai között:

Nos, ekkor még a magyar baloldal a gerince egy részének birtokában volt, és - teljesen jogosan -felháborodott Gyöngyösi náci szavain.

Az Országgyűlés akkori alelnöke, az MSZP-s Ujhelyi István rögtön a Gyöngyösi-botrány másnapján sárga csillaggal tiltakozott a jobbikos politikus kijelentései miatt. „Én tudtommal nem vagyok zsidó származású, de ha a Jobbik felkutatja, hogy vannak ilyen felmenőim, akkor büszke leszek rá" – jelentette ki, majd sárga csillagot tűzött a mellére a jelenleg európai parlamenti képviselőként dolgozó szocialista politikus.

Forrás: Mandiner

Ahogy a mára már a jobbikosokkal közösen tüntető és a Parlament lépcsőjén együtt esküdöző, az MTVA-ban közösen fetrengő DK-s politikusok is kitűzték a sárga csillagot.

Forrás: Mandiner

Sőt mindkét párt, az MSZP és a DK is a Jobbik betiltását követelte.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője pedig azt üzente az akkor még jobbikos Novák Elődnek, hogy jobban tenné,

A szocialisták nevében Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető és Steiner Pál képviselő akkor úgy fogalmazott:

Mesterházy Attila ma már nem kívánja kommentálni azt, hogy Karácsony Gergely, aki pártja főpolgármester-jelöltje lett, azt mondta, nem nácizmus, hogy Gyöngyösi listázni akarta a zsidókat.

A DK kezdeményezze a Jobbik betiltását, a többi parlamenti erőt pedig arra szólította fel, hogy zárják „politikai karanténba" a pártot – ezt Molnár Csaba, a DK alelnöke közölte akkor a nyilvánossággal.

De hasonló felháborodott hangnemben reagáltak a baloldali újságok, amelyek mind címlapon közölték az eset miatt szervezett tüntetést.

Forrás: Mandiner

Az akkori Jobbik elleni tüntetésen a Parlament összes többi pártja részt vett. Közülük

ma már csak a Fidesz utasítja el a nácikat, a baloldal össze akar fogni velük.

Forrás: Mandiner

Forrás: Mandiner

Mint emlékezetes, néhány napja Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje odáig ment, hogy a Hír TV adásában mentegette a Jobbik náci botrányait.

Részleteiben így nézett ki Karácsony bámulatos átváltozása:

  • "Durva megfogalmazása ez a dolgoknak" - így reagált a riporternek arra a felvetésére, miszerint Gyöngyösi listázta volna a zsidó származású képviselőket. "Nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus, nagyon rossz mondat volt" - tette hozzá. Egy mondattal később pedig kerek perec kijelentette, hogy nem nácizmus zsidó képviselőket listázni.
  • Viszont Kulcsár Gergely Duna-parti cipőbe köpős mutatványát visszataszítónak értékelte, sőt, ez már szerinte is kimeríti a nácizmus fogalmát. De azt is képes volt megmagyarázni, hogy ez miért nem baj. "Ennek a fiatalembernek nem találkoztam a nevével az elmúlt időszakban" - mondta mentegetésképpen arról a politikusról, aki jelenleg a Jobbik regionális igazgatója. "Olyan nagy vezető nem lehet, ha sem ön, sem én nem tudom, hogy milyen vezető" - tette fel a koronát eddigi teljesítményére. Vagyis, mostantól elég, ha Karácsony valakiről demonstratívan nem tud, és akkor már nem is létezik.
  • Sneider Tamás romaverésével pedig alapvetően nincs gond, mert régi történet, a cigányverős mondatával még annyira sem, mert az "egy kiragadott beszélgetés volt, ami egy nagyon-nagyon rossz vicc volt."

A klasszikussá vált interjú egyik csúcspontja az volt, amikor az adás végén az átalakuló politikus bocsánatot kért a riportertől, amiért a beszélgetés során több alkalommal minősítgette őt. "Elnézést kérek, ha nem voltam kellően udvarias" - fejezte be Karácsony az ön- és Jobbik-mentegetést.

Másnap aztán, amikor már a Soros-lapok is kínosan érezték magukat Karácsony gyalázatos produkciójától, elkezdett szánalmasan mentegetőzni, és azon siránkozott, hogy komoly kérdéseket kapott.

Összegzésként: jól látható, a baloldal mindenre képes a hatalomért. Még arra is, hogy gyalázatos náci szavakat relativizáljon, mentegessen, és megtagadja saját maga múltját.