Orbán Viktor a FINA ügyvezető igazgatójával tárgyalt

2019.02.08. 09:35

A Magyarországon a következő években megrendezendő rangos nemzetközi vizes sporteseményekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Cornel Marculescuval, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával péntek reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök Cornel Marculsecuval, a FINA ügyvezető igazgatójával tárgyaltForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A megbeszélésen részt vett Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos is. Az egyeztetés kiemelt témája az idén május 11-12-én a budapesti Duna Arénában zajló FINA Úszó Bajnokok Sorozat elnevezésű verseny volt.

Budapest a vizes sportok egyik nemzetközi központjává váltForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Mindkét fél örömmel állapította meg, hogy mára Budapest a vizes sportok egyik nemzetközi központjává vált - mondta Havasi Bertalan.