Kocsis Máté lebuktatta az Index újabb hazugságát

2019.02.09. 17:17

Ma sem történt semmi különös, csak megint kiderült, hogy egy jókorát hazudott az Index. Az álhírgyár „jó tollú” újságírója tegnapi vágyvezérelt cikkében arról írt, a „Fidesz parlamenti frakciója mellett dolgozó, neve elhallgatását kérő tanácsadókra” és egyéb szintén meg nevezett vezetőkre hivatkozva, hogy arra készülnek a kormánypártnál, hogy az ellenzék erőközpontokat fog elfoglalni, és mind Budapesten, mind vidéken gyengülni fognak a párt pozíciói az őszi önkormányzati választásokat követően. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebookon cáfolta a cikké duzzasztott hazugsághalmazt, és kijelentette, hogy „a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem Fábián Tamással, sem az index.hu egyetlen munkatársával, és ezt bármilyen jogi eljárásban is vállalják”.

 Kocsis Máté Facebook-oldalán cáfolta, és egyenesen álhírnek, hamis látszatkeltésnek és az olvasók becsapásának nevezi az Index tegnapi vágyvezérelt cikkében leírtakat. Az Index ugyanis nem létező, Fidesz-frakciónál dolgozó tanácsadókra hivatkozva váltig állította, hogy a kormánypártban számítanak arra, hogy az önkormányzati választásokon mind Budapesten, mind vidéken gyengülni fog a párt, és az ellenzék erőközpontokat fog elfoglalni.

Budapest, 2018. szeptember 17. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, középen) napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-énForrás: MTI/Kovács Tamás

A frakcióvezető így ír Facebook-bejegyzésében az álhírgyár újabb agyszüleményéről:  

„A szerző, Fábián Tamás hosszasan értekezik (reménykedik) a Fidesz-KDNP őszi meggyengüléséről, rossz választási szerepléséről, miközben - sugalmazását alátámasztandó - kitartóan hivatkozik »a Fidesz-frakció neve elhallgatását kérő tanácsadójával« folytatott beszélgetésére. Ez álhír, hamis látszatkeltés és az olvasók becsapása, ugyanis a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem Fábián Tamással, sem az index.hu egyetlen munkatársával, és ezt bármilyen jogi eljárásban is vállalják.”

Forrás: Shutterstock

Kocsis Máté emellett felszólította az Indexet, hogy távolítsák el oldalukról az álhírt: 

Azt kérem, távolítsák el az alábbi írást, mert az valótlanul hivatkozik »a frakció neve elhallgatását kérő tanácsadójára«, és ezzel megtéveszti a hírfogyasztókat!”

Majd emlékezteti a balliberális álhírgyárat arra is, hogy nyolc év után is stabil a Fidesz-KDNP főlénye: 

A Fidesz-KDNP a közvélemény-kutatások szerint nagy fölénnyel élvezi a választók bizalmát, kiváló (és egyetlen alkalmas) főpolgármesterrel, és számos nagyszerű polgármester-jelölttel magabiztosan készül az önkormányzati választásokra, szemben a cikk szerzőjének lázálmaival.”

Íme a teljes bejegyzés: