Kocsis Máté lebuktatta az Index újabb hazugságát

fake news, álhírek, illusztráció
Vágólapra másolva!
Ma sem történt semmi különös, csak megint kiderült, hogy egy jókorát hazudott az Index. Az álhírgyár „jó tollú” újságírója tegnapi vágyvezérelt cikkében arról írt, a „Fidesz parlamenti frakciója mellett dolgozó, neve elhallgatását kérő tanácsadókra” és egyéb szintén meg nevezett vezetőkre hivatkozva, hogy arra készülnek a kormánypártnál, hogy az ellenzék erőközpontokat fog elfoglalni, és mind Budapesten, mind vidéken gyengülni fognak a párt pozíciói az őszi önkormányzati választásokat követően. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebookon cáfolta a cikké duzzasztott hazugsághalmazt, és kijelentette, hogy „a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem Fábián Tamással, sem az index.hu egyetlen munkatársával, és ezt bármilyen jogi eljárásban is vállalják”.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté Facebook-oldalán cáfolta, és egyenesen

nevezi az Index tegnapi vágyvezérelt cikkében leírtakat.

Az Index ugyanis nem létező, Fidesz-frakciónál dolgozó tanácsadókra hivatkozva váltig állította, hogy a kormánypártban számítanak arra, hogy az önkormányzati választásokon mind Budapesten, mind vidéken gyengülni fog a párt, és az ellenzék erőközpontokat fog elfoglalni.

Budapest, 2018. szeptember 17. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, középen) napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A frakcióvezető így ír Facebook-bejegyzésében az álhírgyár újabb agyszüleményéről:

„A szerző, Fábián Tamás hosszasan értekezik (reménykedik) a Fidesz-KDNP őszi meggyengüléséről, rossz választási szerepléséről, miközben - sugalmazását alátámasztandó - kitartóan hivatkozik »a Fidesz-frakció neve elhallgatását kérő tanácsadójával« folytatott beszélgetésére.

Ez álhír, hamis látszatkeltés és az olvasók becsapása, ugyanis a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem Fábián Tamással, sem az index.hu egyetlen munkatársával, és ezt bármilyen jogi eljárásban is vállalják.”

Forrás: Shutterstock

Kocsis Máté emellett felszólította az Indexet, hogy távolítsák el oldalukról az álhírt:

Majd emlékezteti a balliberális álhírgyárat arra is, hogy nyolc év után is stabil a Fidesz-KDNP főlénye:

Íme a teljes bejegyzés: