A magyarok 80 százaléka egyetért a kormány családpolitikájával

Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 80 százaléka egyetért a magyar családok kiemelt támogatásával. A családpolitika központba állításával (81 százalék), a csokkal (68 százalék) és a családoknak juttatott még több támogatással (69 százalék) is túlnyomó többségben egyetértenek a magyarok, ez ritka nemzeti egységet mutat. A demográfiai fordulat szorgalmazása pártok feletti, nemzeti ügynek tekinthető, mert pártszimpátiától függetlenül mind a baloldali, mind a jobboldali érzelmű szavazók jelentős többsége egyetért a támogatások mértékének növelésével, a jobbikosok 90 százaléka, a baloldali szimpatizánsoknak pedig bő kétharmada (68 százaléka).
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet adatai szerint a megkérdezettek 81 százaléka jó döntésnek tartja, hogy a kormány az állami támogatáspolitika központjába a családokat helyezte.

Nincs olyan társadalmi csoport, ahol ne élvezne többséget ez az attitűd, még a leginkább szkeptikus baloldali szimpatizánsok közel kétharmada (63 százalék) is egyetért ezzel az iránnyal.

Forrás: Nézőpont Intézet

A jövőre vonatkozóan is fontosnak tartják a magyarok a családok megsegítését, ezt mutatja, hogy a megkérdezettek 69 százaléka szerint az eddigieknél is több pénzt kellene az állami költségvetésből családtámogatásra fordítani.

A demográfiai fordulat szorgalmazása pártok feletti, nemzeti ügynek tekinthető, mert pártszimpátiától függetlenül mind a baloldali, mind a jobboldali érzelmű szavazók jelentős többsége egyetért a támogatások mértékének növelésével, a jobbikosok 90 százaléka, a baloldali szimpatizánsoknak pedig bő kétharmada (68 százaléka).

A csokot a nagy többség ismeri, és egyértelműen jó kezdeményezésnek tartja

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási adatai alapján az is elmondható, hogy a

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) ismert és egyértelműen jó kezdeményezés a magyarok szemében: a megkérdezettek 68 százaléka így nyilatkozott erről.

Fontos kiemelni, hogy nem csak a többgyerekes családok esetében ilyen magas ennek a támogatási formának az elismertsége:

a 18 évnél fiatalabb gyermekkel nem rendelkezők körében 67, az egygyermekes családoknál 74 százalék tartja jó kezdeményezésnek ezt a típusú az állami támogatást.