Puzsér szolidaritást vállal a Jobbik náci bűneit mentegető Karácsonnyal

Vágólapra másolva!
„A régi baloldal örökös jelöltjét sok mindennel lehet támadni, de a humánumát elvitatni egyrészt nevetséges, másrészt veszélyes” – írja Puzsér kampánycsapata, miután Karácsony Gergely élőadásban fejtette ki, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése peddig nem rasszizmus. Minden eddiginél egyértelműbbé vált: a humorista a náci botrányokban vergődő Jobbik támogatására játszik.  
Vágólapra másolva!

Már megint ott tart a hazai balliberális elit, hogy ha közülük valaki antiszemita ügybe keveredik, akkor az nem antiszemita ügy, mert ők nem lehetnek antiszemiták.

Puzsér: szolidaritást vállalok Karácsonnyal

Nevezetesen az történt, hogy Karácsony Gergely, a baloldali főpolgármesteri casting első fordulójának nyertese kedd este besétált a HírTV stúdiójába, ahol arról beszélt, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése nem rasszizmus, cigányagyonverős mondata pedig "egy kiragadott beszélgetés" része volt. Minden bizonnyal nem önszántából mondott ilyen szépeket a Jobbikról, hiszen pár hónapja még úgy látta, a párt tele van inaktív nácikkal. A beszélgetés nem sikerült a legtökéletesebbre, ezért Karácsony két körben is magyarázkodott, előbb az ATV-ben, utána a Facebook-oldalán. Ezzel régi politikai ellenfele, az előválasztás második fordulójában kihívójaként számon tartott Puzsér Róbert óriási ziccert kapott – gondolhatná az ember. Csakhogy a humorista ahelyett, hogy támadásba lendült volna, váratlanul szolidaritásáról biztosította a Jobbikot náci ügyeit mentegető politikust. "Szeretnénk ezúton is kifejezni szolidaritásunkat Karácsony Gergellyel" - olvasható Puzsér Róbert kampánycsapatának közösségi oldalán.

„A régi baloldal örökös jelöltjét sok mindennel lehet támadni, de a humánumát elvitatni egyrészt nevetséges, másrészt veszélyes” - toldották meg az előzőeket. Mivel Puzsér és Karácsony régi ellenfelek, ellentéteik jó pár évre visszavezethetők, ezért különösen hat, hogy a humorista a zuglói polgármester védelmére kelt Jobbik-ügyben. Csakhogy ennek van egy nagyon is racionális magyarázata.

Versenyben maradtak Forrás: Origo

Reméli, hogy a Jobbik beáll mögé

"Én ezt az ügyet szolgálom, és mindent el fogok követni azért, hogy ebbe a centrumba a Jobbik Magyarországért Mozgalmat és a Momentum Mozgalmat is integráljam" - Puzsér ezeket a sorokat még azelőtt írta az LMP küldötteinek, mielőtt a párt kongresszusa döntött volna arról, beállnak-e mögé a főpolgármester-választáson. Már ezekből a gondolatokból is látszott, hogy a humorista számít a Jobbik támogatására. Ennek azóta többször hangot adott, legutóbb Pécsett tartott közös fórumot a zsidó képviselők listázását felvető Gyöngyösi Mártonnal.