A Fidesz üdvözli Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentéseit a családvédelmi akciótervről, amely az eddigieknél is több támogatást fog nyújtani a fiatalok életkezdéséhez, a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez.

Orbán Viktor évértékelője a Várkert Bazárban 2019. február 10-énFotó: Polyák Attila - Origo

A nagyobbik kormánypárt közleményében a következőkre hívta fel a figyelmet: "2010-ben, amikor a balliberálisoktól átvettük a kormányzást, azt vállaltuk, hogy a gyermekes családokat minden erőnkkel segíteni fogjuk, mert a család az a nemzeti és európai közös nevező, amelyet a lehető legnagyobb gondossággal védenünk kell. A gyermekek és a család védelme azóta még fontosabbá vált, hiszen

Európában éppen hatalomra tör az a politikai erő, amely bevándorlók betelepítésével és nem a családok támogatásával képzeli el Európa jövőjét. Ehhez a bevándorláspárti oldalhoz politikai ellenfeleink is csatlakoztak."

A Fidesz kész minden támogatást megadni a ma bejelentett intézkedések bevezetéséhez és a szükséges törvényalkotási munkához.

Az ellenzéki pártoknak pedig ismét lesz lehetőségük, hogy végre a magyar fiatalok és gyermekes családok mellé álljanak - fűzték hozzá.