Egybevág a családvédelmi akcióterv a kormányzás fókuszával

Orbán Viktor évértékelő, 2019
Vágólapra másolva!
A miniszterelnökök évértékelő beszédeiben legtöbbször a víziók, a tervek hangsúlyosak, és kevésszer hallhatunk a vasárnap elhangzottakhoz hasonló konkrétumokat – minderről Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója beszélt.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a magyar miniszterelnökök évértékelő beszédeiben legtöbbször a víziók, a tervek hangsúlyosak, és kevésszer hallhatunk a vasárnap elhangzottakhoz hasonló konkrétumokat. Törcsi Péter a családvédelmi akcióterv bejelentését emelte ki konkrétumként, a mindennapi életet befolyásoló kormányintézkedésként.

Orbán Viktor vasárnapi bejelentése egybevág az eddigi kormányzati lépésekkel Fotó: Polyák Attila - Origo

A kutatási igazgató szerint

a családvédelmi akcióterv bejelentése nem meglepő, hiszen az országgyűlési választások után a miniszterelnök az első nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, demográfiai fókuszú kormányzás következik.

Ennek megfelelően a témában indítottak ősszel egy nemzeti konzultációt, az erre adott válaszokat próbálja jogszabályi formába önteni a kormány – fűzte hozzá. Családpolitika tekintetében nagyon sok eredményt elért a kormány, a demográfiai mutatók intézkedéseiknek megfelelően javultak – hangsúlyozta Törcsi Péter.