Tíz éve szúrták szíven a román Marian Cozmát egy veszprémi szórakozóhely előtt. A gyilkosok jelenleg is börtönben vannak, ahol kellemes munkakörben dolgoznak – írja a Bors.

A kézilabdázót meggyilkoló Raffael Sándor és Németh Győző a Sopronkőhidai Fegyházban raboskodik. A Bors információi szerint ételosztóként dolgoznak, ami elég népszerű munkakör a börtönben. Egy kocsin tolják az ételtartályt, és csajkákba mérik az adagot. Munkájukat fegyőrök ellenőrzik, ezért nem tudnak trükközni vele. Sztojka Iván már kiszabadult.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A lap információi szerint Raffael Sándort látogatják a családtagjai, és egyik férfi magaviseletével sincs gond.

Marian Cozma szülei viszont lelkileg összeroppantak fiúk halála után, azóta az egészségük is megromlott. A bíróság több mint 200 milliós kártérítést ítélt nekik, de ebből még semmit nem kaptak meg.

Ahogy azt korábban megírtuk, 2009. február 8-án Raffael Sándor és ismerősei a veszprémi Patrióta lokálban kötöttek bele Marian Cozmába és a barátnőjébe. Először a bűnbanda egyik vezetője, Németh Győző esett neki a sportolónak, majd Raffael Sándor, Sztojka Iván és két társuk ököllel verte meg a kézilabdázót. Cozma segítségére sietett két csapattársa. A verekedés közben Raffael vesén szúrta Marian Cozmát. A kézilabdázó még ki tudott menekülni az utcára, ahol Raffael Sándor végzett vele, egyetlen erős döféssel, amely a szívén találta el. A támadásban több sportoló is megsérült.