Az eredményes külügyminiszteri csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Mike Pompeo amerikai külügyminisztert.

A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelen volt a megbeszélésen. Pompeo mai budapesti látogatása során, amelynek a jelentőségét tökéletesen leírja a tény, miszerint legutóbb hét és fél éve járt amerikai külügyminiszter Magyarországon, több fontos területen, így a védelmi kérdésekben is komoly előrelépés történt, ahogy erről már korábban írtunk. A felek megállapodtak az 1997-ben kötött közös védelmi együttműködési megállapodás megújításában. A térségben kiemelten fontos Magyarország az USA számára.

Orbán Viktor fogadja Mike PompeótForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Budapest, 2019. február 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Mike Pompeo amerikai külügyminisztert (b3) hivatalában, a Karmelita kolostorban 2019. február 11-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3), Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete (j4) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi BalázsForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök a Facebook-oldalára is feltöltött egy közös képet a mai találkozóról, ahol a csodás panorámát mutatja meg az amerikai külügyminiszternek.