Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna vendége volt, ahol elmondta, hogy a miniszterelnöki évértékelő beszédben bejelentett hétpontos családpolitikai csomag óriási támogatást jelent a családoknak. Az intézkedések a kitöltött és visszaküldött konzultációs kérdőívek alapján születtek meg. 

Rétvári Bence elmondta, hogy a Fidesz-KDNP a 2010-et követő kormányzása alatt minden évben újabb családokat segítő, támogató intézkedéseket vezetett be, ezzel a hét ponttal pedig tovább bővül a családtámogatások köre. Ahogy fogalmazott, végre Magyarországon megtermelődik az a költségvetési bevétel, amivel folyamatosan növelhető a családok támogatottsága.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy rengetegen töltötték ki a családvédelmi nemzeti konzultációt, amelynek válaszai alapján születtek meg az új intézkedések. Hangsúlyozta, hogykevés ország mondhatja el magáról, hogy migráció- és családpolitika tekintetében ennyire az emberekkel együtt kormányoz.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkáraForrás: MTI/Bruzák Noémi

Négy gyermek esetén szja-mentesség az anyáknak

A műsorban elhangzott az is, hogy az akcióterv részletei csak később derülnek ki, de a csomag egy része a kedvezményes hitelezésről szól, emellett azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.