Elhallgatják az ellenzéki médiumok, hogy a Zsidó Világkongresszus vezetője bírálta az ellenzéket

élet menete ronald s. lauder
élet menete ronald s. lauder
Vágólapra másolva!
Példátlanul keményen bírálta az egész magyar ellenzéket Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője. Óva intette attól, hogy a náci Jobbik-elnök pártjával, a Jobbikkal "bizniszeljenek". A nyilatkozat tegnap kora este jelent meg, de az ellenzéki propagandamédiumok - Index, 24, 444, hvg - nem írták meg. Kínos nekik, ezért eltitkolják olvasóik előtt.
Vágólapra másolva!

Tegnap este jelent meg a Zsidó Világkongresszus vezetőjének kemény bírálata. Megnéztük, hogy az ellenzéki médiumok vajon beszámoltak-e a kétségtelenül nagy jelentőségű mondatokról. Meglepetéssel látjuk, hogy nem. Egyszerűen elhallgatják, hiszen rendkívül kínos nekik.

Nem ír egy szót sem Lauder aggódó nyilatkozatáról az Index, nem ír a 24, nem ír a hvg, de még Soros blogja, a 444 sem. Nyilvánvaló: ezt nem tudják megmagyarázni, kimagyarázni, kifordítani. Sokszor megírtuk: az ellenzéki propagandamédiumok, átvéve a gyenge ellenzéki pártok szerepét, maguk kezdtek politizálni. Vagy Soros pénzén, vagy éppen Soros pénze után ácsingózva, és ennek megfelelően teljesítve.

Miután a romjaiban levő ellenzék - egyébként a felmérések szerint tévesen - arra a meggyőződésre jutott, hogy a harmadszor is kétharmados támogatást szerző Fidesz ellen akkor van valami minimális esélyük, ha összeállnak, a baloldali ellenzék mindent elnéz a Jobbiknak. Nem érdekli őket a Jobbik egyetlen antiszemita, náci botránya, nem érdekli őket, hogy melyik jelenlegi Jobbik-vezető hogyan akarta a zsidó embereket listázni, vagy cigányokat verni. Az egyik leggyomorforgatóbb eset a múlt héten történt: a Hír TV-ben Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelölt-jelölt (hiszen még jelölt sem...) azt mondta: nem nácizmus a zsidókat listázni. Ugyanis nem akarta megbántani a Jobbik frakcióvezetőjét...

Magyarországi zsidó szervezetek sorra tiltakoznak a baloldali ellenzék náci mentegetése miatt, és most megtette ezt Ronald S. Lauder is. Ezt azonban - ahogy írtuk - az Index és harcostársai (24, 444, hvg) eltitkolják, nyugodtan írhatjuk, elhazudják olvasóik előtt.

Ronald S. Lauder Fotó: Csanádi Márton - Origo

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke óva intette attól a magyar pártokat, hogy "bizniszeljenek" a Sneider Tamás féle Jobbikkal, és beengedjék őket a magyar politika fősodrába. Lauder elmondta, hogy az elmúlt hónapokban többször hallott arról, hogy a magyar ellenzéki pártok egyes képviselői azon gondolkoznak, hogy a szélsőséges Jobbikkal szövetséget kössenek.

- mondta a Zsidó Világkongresszus vezetője, aki felelevenítette, hogy néhány évvel ezelőtt a Jobbik nyíltan antiszemita, rasszista és idegengyűlölő retorikát folytatott és ideológiát képviselt, és

a Jobbiknak azóta sem sikerült eltávolodnia az antiszemita gyökereitől.

A zsidó vezető szerint, amíg a szélsőséges irányvonal uralkodik a párton belül, addig az ellenzéknek le kell szögeznie, hogy nincs szövetség velük.

- tette hozzá Lauder.