Öngyilkos lett a vasutas, aki halálra gázolta egyik kollégáját

2019.02.12. 14:29

Öngyilkos lett egy nagykanizsai vasutas. Az 56 éves férfi valószínűleg nem tudta feldolgozni, hogy tavaly halálra gázolta egyik kollégáját.

Az 56 éves László tavaly októberben a nagykanizsai Csónakázó-tónál csapta el egyik kollégáját a vasúti síneken. A családapát rettenetesen megviselték a történtek, idén januárban pedig eltűnt otthonról.

Felesége azt mondta a rendőröknek: férje zavartan viselkedett az elmúlt időszakban, és bár sem a gázolás előtt, sem utána nem beszélt öngyilkosságról, az asszony tartott tőle, hogy kárt tesz magában. A napokban egy férfi holttestét találták meg Nagykanizsán, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pedig megerősítette, hogy László testét találták meg.

Forrás: Police.hu

László pszichiátriai kezelés alá került az októberi tragédia után, ám ez sem mindig segíthet.

Rémálmok, betörő emlékképek kínozhatták. Az ilyen traumák után nagy szerepe van a támogató közegnek, de van, amikor ez is kevés. Az öngyilkosság egy folyamat utolsó szakasza, sosem egyik napról a másikra következik be. A mozdonyvezető a saját börtönébe került, nem tudta feldolgozni a történteket: bűnösnek, gyilkosnak érezhette magát, olyannak, aki elvette egy másik ember életét. Az egyetlen kiutat az öngyilkosságot láthatta” – magyarázta a Borsnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

A Bors úgy tudja, Lászlót októberben táppénzre küldte a MÁV.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!