Meggyulladt a fiú teste, amikor megrázta az áram

sín, vasút, vasúti sín, sínpár, illusztráció
Empty railway tracks are pictured at Saint-Lazare station in Paris on April 24, 2018, as French rail workers pursue a second day of strike over planned reforms to overhaul the national state-owned railway company SNCF. (Photo by BERTRAND GUAY / AFP)
Vágólapra másolva!
Múlt héten péntek délután négy órakor négy 14 év körüli fiú bement a Rákosrendezői Pályaudvar üzemi részére és felmászott az egyik szerelvényre. Egyikük hozzáért a magasfeszültségű felsővezetékhez. Súlyosan megrázta az áram. Az áramütéstől lángra kapott a ruhája: majdnem az összes ruhája leégett róla, csupán az egyik zoknija, és a nadrágja darabkája maradt rajta. 
Vágólapra másolva!

Még tegnap is lehetett találni égett ruhadarabokat a helyszínen. Az egyik ott dolgozó szemtanúja volt, hogy a fiúk beléptek a lezárt területre.


– mondta el a férfi a Ripostnak.

Egyik barátja, hogy segítsen rajta, a lángoló ruhájánál fogva lerántotta a fiút a szerelvényről, Akkor már az ő keze is égett. A másik két fiú hívta a mentőt. A közeli bódéból odaszaladt hozzájuk egy férfi, és átvette a telefont. Egészen addig ott maradt a fiúkkal, amíg a mentők meg nem érkeztek. Mindkét megégett gyerek kórházba került.

Úgy tudni, hogy a testének 30 százaléka megégett annak a fiúnak, akit áramütés ért.

Korábban már történt hasonló eset. Akkor egy huszonéves férfi mászott fel a szerelvényekre, a barátnője pedig fotózta őt.

A fiatal férfi hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez, és azonnal meghalt.

2017-ben Nagykőrösön mászott fel az egyik vagon tetejére egy 15 éves fiú. Megrázta az áram, és bár életben maradt, de testének 70%-a megégett.

2016-ban pedig egy 19 éves fiú mászott fel egy kocsira a barátjával. Amikor a vagon tetején a kövek megindultak a lába alatt, a fiú kapaszkodót keresve megfogta a felsővezetékeket, az áram pedig agyonvágta.