Csalásra akarta rávenni a házaspárt, hogy így szerezzen tőlük pénzt

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az 53 éves férfi ellen, aki becsapta korábbi üzlettársait. 
Vágólapra másolva!

A férfi egy házaspártól vette át egy cég tulajdonosi és képviseleti jogait, de elszámolási vita merült fel köztük. 2016-ban- azt mondta nekik, hogy van egy ismerőse a NAV-nál, és tőle tudja, hogy a cég ellen vizsgálatot indított az adóhatóság. Az a házaspár korábbi gazdasági tevékenységét érinti.

Azt is mondta nekik, hogy ha kifizetnek neki másfél millió forintot, akkor hajlandó azt hazudni a NAV-nak, hogy a korábbi könyvelési iratokat kidobta.


A férfi szerint a kért pénzből félmillió forint ügyvédi munkadíj lett volna, egymillió forint pedig az a vesztegetési pénz, amelyet az adóhatóság alkalmazottjának juttattak volna el, egy olyan ügyvéddel, aki korábban magas közmegbízatásban lévő hozzátartozójára figyelemmel, jó kapcsolatokkal rendelkezett.

Így - a férfi állítása szerint- a pénzért cserébe az adóhatósági alkalmazott eredménytelenül folytatta volna le a vizsgálatot.

Azonban ebből egy szó sem volt igaz, a férfi csak így akart pénzt kicsikarni a házaspártól. Ők viszont nem fogadták el az ajánlatot.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat.