A férfi gyerekeivel és élettársával lakott Vértesszőlősön egy családi házban. Kapcsolatukban állandóak voltak a problémák, mígnem 2018 tavaszán a a párja a hozzájuk közel lakó édesanyjához költözött a gyerekekkel. 

Az asszony 2018. május 26-án elment szórakozni unokatestvérével. A hírt valahogy a volt élettársa is megtudta, aki a féltékenység miatt egész éjszaka ébren maradt. Az asszony másnap reggel édesanyja háza felé tartott, de ehhez el kellett mennie korábban párjával közös családi háza előtt. A férfi először egy bokor mögé rejtőzve várta őt. Amint meglátta az asszonyt közeledni, váratlanul előugrott, úgy, hogy a nőnek még védekezni sem volt ideje, és egy előre élesített késsel vesén szúrta. Ezután verekedni kezdtek, miközben a férfi a halántékánál megütötte az asszonyt, aki ezalatt megszerezte a kést, és sikeresen elfutott vele.

Ezek után a támadó visszatért a házba, ahol kinyitotta és begyújtotta a gázpalackot. Eredetileg öngyilkos akart lenni,  végül meggondolta magát, és elszaladt.Hetekig szökésben volt, csak június 6-án sikerült elfogni őt a járőröknek. 

Az asszonyt az unokatestvére vitte be kórházba kezelésekre. A késelés súlyos belső vérzéseket, sérüléseket, vagy akár halált is okozhatott volna. A főügyészség a férfi számára börtönbüntetést javasol, amennyiben tettét beismeri, 3 évre ítélhetik.