Ijesztő méreteket ölt a kanyarójárvány

Járványügyi zárlatot rendeltek el
Makó, 2017. március 6. Egészségügyi dolgozók kanyaró elleni oltóanyagot tartalmazó hűtőládát visznek a makói kórházban kialakított oltópontra 2017. március 6-án. Március 4-én a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont makói telephelyén az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyarómegbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórház fekvőbetegeket ellátó osztályain és sürgősségi részlegén. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Közzétette legújabb adatait az Egészségügyi Világszervezet, a WHO a világon tomboló kanyarójárványról, a számok ijesztők - írja a Ripost. Egyre jobban terjed a betegség a körülöttünk levő országokban is. Magyarországnak az a szerencséje, hogy kötelező a betegség elleni oltás.
Vágólapra másolva!

Egész Európában rohamosan terjed a kanyaró, 2018-ban megháromszorozódott a megbetegedések száma a kontinensen - közölte az Egészségügyi Világszervezet regionális irodája által közzétett adatok alapján a Ripost.

2017 márciusában a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont makói telephelyén kanyaró elleni oltóanyagot tartalmazó hűtőládát visznek a helyi kórházban kialakított oltópontra, mert néhány egészségügyi dolgozó kanyarós lett Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Tavaly 82 596 kanyarós esetet jegyeztek fel, az elmúlt évtizedben a legtöbbet.

Hetvenketten belehaltak a betegségbe, és a betegek több mint fele kórházba került.

Az esetek többségét Ukrajnából jelentették, de sok volt a beteg Szerbiában, Izraelben, Franciaországban, Olaszországban, Oroszországban, Albániában és Romániában is.

Magyarországon viszont nyoma sincs a kanyarónak.

Ez a magas átoltottságnak köszönhető, annak, hogy nálunk kötelező és ingyenes a védőoltás. A szakemberek 98 százalékosnak tippelik a magyar átoltottságot, így védett sziget vagyunk Európában. A WHO célul tűzte ki mindenütt a magyarhoz hasonló átoltottságot.