A Magyarországot is érintő brüsszeli migránspárti tervek a Soros-terv folytatásai, amellyel bevándorlókontinenssé akarják tenni Európát. 

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a tanácskozás előtt tartott sajtótájékoztatóján Balatonalmádiban azt mondta: a brüsszeli tárgyalóasztalokon már most is olyan tervek és előterjesztések találhatók, melyek célja, hogy a korábban már megismert „Soros-tervnek” megfelelően bevándorlókontinenssé tegyék Európát.

A frakcióvezető felsorolása szerint továbbra is napirenden van a kötelező betelepítési kvóta terve, a határvédelem jogának gyengítése, a migránsok pénzelése, valamint a migrációt segítő és bevándorláspárti szervezetek támogatásának növelése is. A brüsszeli tervek szerint háromszorosára kívánják emelni azt az összeget, amely azokat a szervezeteket támogatja, amelyek hatékonyan segítik elő és szervezik a bevándorlást Európába - fogalmazott.

Hozzátette: tervben van azon országok megbüntetése is "akár pénzügyi, akár egyéb eszközökkel", amelyek nem bevándorláspártiak.

Kocsis Máté kiemelte: a Fidesz és a kereszténydemokraták képviselőcsoportja ahogy eddig, ezután is mindig a magyar érdeket és a magyar embereket fogja képviselni.

Forrás: Getty Images/Anadolu Agency

A péntekig tartó frakcióülésen megtárgyalják a családvédelmi akcióterv életbe lépéséhez szükséges döntéseket is, hogy minél előbb, minél gördülékenyebben megszülethessenek a magyar emberek számára kedvező döntések – tette hozzá a frakcióvezető.

Szerda este Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődik a frakcióülés, melyen a későbbiekben felszólal többek közt Varga Mihály pénzügyminiszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.