Összesen 39 évnyi börtönt kaptak a göncruszkai gyilkosok

2019.02.13. 15:24

Fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék szerdán azt a három férfit, akik 2017 szeptemberében úgy megvertek göncruszkai otthonában egy 80 éves asszonyt, hogy az a kórházban belehalt sérüléseibe.

2017. szeptember 15-én éjjel feszítették fel a nő házának ajtaját, aztán bent értékek után kezdtek kutatni. Eközben a harmadrendű vádlott az előszobában figyelt. A kutakodás zajára az idős nő felébredt.

Az egyik férfi, az elsőrendű vádlott addig ütötte, amíg mozdulatlan nem lett. A másik két férfi csak állt és nézte, mit csinál.

A férfiak egy televíziót és néhány aranyékszert vittek magukkal, amelyek értéke nagyjából 100 ezer forint volt.

Így fogták el a támadókat: 

Az asszonyra másnap este talált rá a szomszédja. A nyugdíjast súlyos agyvérzéssel és zúzódásos sérülésekkel vitték a kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni. Öt nappal később meghalt. 

A 30, 21 és 55 éves férfit gyilkosságban bűnösnek találta az első fokon eljáró bíró. Az elsőrendű vádlottat 16 év, a másodrendűt 13 év, a harmadrendűt 10 év fegyházra, továbbá 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság ítélete a fellebbezések miatt nem jogerős. A büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK