Három nő azzal vert át idős embereket Ausztriában, hogy boszorkánynak adták ki magukat és megtisztulást, rontáslevételt ígértek nekik. Aki nem kért a segítségükből, azt megfenyegették és megzsarolták, sőt, még a házát is felgyújtották. A három nő közül az egyik magyar. Barbara, a gyanú szerint, megfojtott egy 72 éves asszonyt azért, mert az vissza akarta kérni a pénzét. A nő beismerte, hogy ő ölte meg, de azt állítja, hogy a szekta vezetője, Margit T. kényszerítette rá, hogy megtegye. Barbara akkor kezdte felfogni, mit tett, amikor a rendőrök visszavitték a tetthelyre – írja a Blikk.

Jelenleg a szekta mindhárom tagja a klagenfurti börtönben várja, hogy lezárják a nyomozást. A boszorkányok vezére, Margit T. továbbra is tagadja, hogy ő bízta volna meg a gyilkossággal Barbarát. A meggyilkolt 72 éves asszonytól összesen 32 millió forintnak megfelelő összeget csaltak ki – írta meg a Blikk.

Védencem akkor fogta fel, hogy mindennek ellenére őt vádolják a gyilkossággal, amikor visszavitték a helyszínre és felidézték a történteket: akkor úrrá lett rajta a félelem. Mindennap nyugtatókat adnak neki– mondta a lapnak dr. Astrid Wagner, Barbara védője. A nő a helyszínbejárás közben mutatta meg egy bábún az ügyészeknek, hogyan fojtotta meg a nyugdíjas asszonyt.

"Védencem ma is kitart amellett, hogy parancsot teljesített, illetve a legutóbbi személyes találkozás során is éreztem, hogy könnyen befolyásolható személy, aki valóban hisz egy felsőbb hatalomban, amelynek Margit T. a médiuma, de lassan kezd benne tudatosulni, hogy ártatlan ember halt meg a keze által. Minden a pszichológiai szakvéleményen múlik, amelyen már túl van, de az eredményre még várni kell. Most is úgy viselkedik, mint akit hipnotizáltak" – mondta az ügyvédnő, aki szerint Barbara nem beszámítható. A nőt rendszeresen látogatja a börtönben 8 éves lánya, aki most egy gyerekotthonban él.