Egymilliárd forintot szán a kormány a külhoni gyermekek éve programra

2019.02.13. 10:12

Egymilliárd forintot szán a kormány a külhoni gyermekek éve programra - közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

A politikus azt mondta, hogy a források 80 százalékát pályázatok keretében osztják szét, a fennmaradó összegből gyerekeknek szóló rendezvényeket, táborokat, vetélkedőket szerveznek.
A nemzetpolitikai államtitkár ismertette, hogy márciusban írják ki az első pályázatot 600 millió forintnyi keretösszeggel, ezzel olyan mikro- és kisvállalkozásoknak szeretnének segíteni, akik fiatal szülőket támogatnak, gyermekelhelyezéssel foglalkoznak, illetve gyermekprogramok, családi események lebonyolítását vállalják.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.Forrás:MTI/Illyés Tibor

Majd később, 200 millió forinttal családokat támogató civil és egyházi szervezeteknek hirdetünk pályázatot - fűzte hozzá Potápi, aki kiemelte, hogy a kormány terve az, hogy a családtámogatási rendszert a külhoni magyar szervezetek programjába is beillesszék. Ezt úgy próbáljuk elérni, hogy a külhoni magyar pártok közéleti tevékenységébe, gondolatvilágába, politikájának középpontjába a magyar családok képviseletét próbálják állítani - tette hozzá Potápi Árpád János.